Bak perfect brood met de Broodpan
Breng thuis bakken naar een hoger niveau met onze speciale Broodpan- het ultieme gereedschap om heerlijk en mooi brood te bakken in gietijzer in je eigen keuken. Met deze speciaal gebouwde gietijzeren vorm kan je makkelijk bakkerij-kwaliteit resultaten bereiken en een brede waaier aan recepten verwerken, inclusief het altijd populaire zuurdesem.
Lees verder voor het advies van experts om het potentieel ervan te maximaliseren en van je thuisbaksels ware meesterwerken te maken om te delen en van te genieten.
Wat zijn de voordelen van een Broodpan?
De Broodpan is gemaakt van geëmailleerd gietijzer , net als onze legendarische braadpannen, maar is speciaal geoptimaliseerd om je te helpen huisgemaakt brood te bakken zoals de professionals.
Gietijzeren uitvoering
De uitstekende warmteverdeling en retentie-eigenschappen van gietijzer creëren de ideale omstandigheden om brood te bakken. De Broodpan is ovenbestendig tot 260°C.
Bodem met een laag profiel
Dankzij dit ontwerp kan het deeg in de Broodpan worden geplaatst en er gemakkelijk weer uit worden gehaald, terwijl de randen aan de binnenkant het deeg iets optillen voor een gelijkmatige bruining.
Overkoepeld deksel
Het deksel vangt en circuleert stoom en hitte in de pan, wat de perfecte omgeving creëert voor de vorming van een knapperige korst en een maximale stijging en vering van het deeg.
Matzwart interieur email
Het email aan de binnenkant zorgt voor een rijkere korstkleur, gemakkelijk schoonmaken en minder kleven. Het laat ook geen’ olievlekken of vlekken zien die een natuurlijk resultaat zijn van bakken.
Stap voor stap met de Broodpan
Of je nu de voorkeur geeft aan een zoet of hartig brood, de mogelijkheden zijn eindeloos met onze gebruiksvriendelijke Broodpan.
In slechts een paar stappen zet je een vers gebakken, huisgemaakt brood op tafel.
Bereid je deeg voor: laat rijzen (tijden variëren per recept).
Bestrijk de bodem en de randen van de Broodpan met boter, indien aangegeven in het recept.
Plaats het deeg op de bodem en bak in een voorverwarmde oven.
Haal het brood zodra het is gebakken uit de Broodpan en bewonder je meesterwerk, voorzien van ons keurmerk met drie ringen.
Bak brood, kleurrijk
Of je nu de voorkeur geeft aan felle kleuren of aan een tijdloze neutrale kleur, je vindt altijd een keuken die perfect bij je past.
Doe inspiratie op voor je volgende broodrecept
Ontdek een aantal van onze beste recept voor brood bakken om uit te proberen in je gietijzeren Broodpan, van brioche tot focaccia.
Brood bakken op je best
Ontdek een selectie van de beste hulpmiddelen en accessoires om brood maken Le Creuset.
De Broodpan onder de knie krijgen: antwoord op je vragen
Nr. 1 Moet je de Broodpan voorverwarmen?
Je kunt de broodvorm op hetzelfde moment voorverwarmen als de oven, omdat dit helpt bij het optrekken en rijzen. Het deeg wordt in de hete Broodpan geplaatst, waardoor bepaalde broden maximaal rijzen, vooral de broden die natuurlijke gisten gebruiken (zoals zuurdesem bijvoorbeeld).
Nr. 2 Moet de Broodpan worden ingevet?
Het invetten van de pan om brood te maken maakt het makkelijker om het brood uit de oven te halen. Echter, het zwarte glazuur van de pan om brood bakken ontwikkelt na verloop van tijd een natuurlijke patina (bruinachtige film geproduceerd door oliën die vrijkomen uit voedsel), waardoor het voedsel ook makkelijker loslaat.
Nr. 3 Hoe voorkom je dat de onderkant van het brood aanbrandt?
De beste tip is om tijdens het brood bakken niet een te hoge temperatuur te gebruiken. Start met een hoge temperatuur en verlaag de temperatuur als het brood eenmaal gezet is. De Broodpan moet op dit punt ook niet afgedekt worden.
Nr. 4 Moet je bakpapier gebruiken?
Bakpapier is niet nodig bij het bakken met de Broodpan. Door de lage zijkanten van de bodem is het makkelijk om het deeg van en naar de brood maken stoofpan te brengen, en de ringen op de bodem helpen om het brood een beetje omhoog te brengen, waardoor er wat luchtstroom en circulatie is, wat aanbranden helpt voorkomen.
Nr. 5 Wat zijn enkele richtlijnen voor timings en temperaturen?
De timing is sterk afhankelijk van het recept om brood te maken. Als vuistregel kun je echter het volgende aanhouden:
- Start afgedekt op ongeveer 230-260°C gedurende ongeveer 30 minuten.
- Haal het deksel eraf, zet de temperatuur lager op 180-190°C tot het brood rondom goudbruin is en een interne temperatuur van minstens ongeveer 90°C heeft bereikt.
Ontdek nog meer
Laat je inspireren door meer – van onze handige gidsen en artikelen, van het beste halen uit je gietijzeren kookgerei tot tips van experts over hoe je ervoor zorgt dat het lang meegaat, en nog veel meer.