- Bloem
Ingrediёnten
- 350 g (625 ml) bloem (+ extra om te kneden)
- 10 ml zout
- 2 ml suiker
- 30 ml olijfolie
- 10 gram instant gist
- 300 ml lauw water
- Olijfolie
- Zeezout
- Groenten en kruiden (bijv. ui, paprika, kruiden, knoflook, olijven etc.)
-
Bereidingswijze
-
1Doe de bloem, het zout, de suiker, de olijfolie en de gist in de kom van een elektrische mixer. Mix met een deeghaak. Voeg voldoende lauw water toe om een zacht, ruig deeg te maken.
-
2Kneed het deeg minimaal 10 minuten lang tot het glad en zacht is (niet droog en strak). Dek af met een vochtige doek en laat op een warme plaats staan tot het deeg in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer 45-60 minuten.
-
3Bestrijk de bodem en randen van de Le Creuset Broodpan met boter.
-
4Rol het deeg uit en zorg ervoor dat alle lucht eruit is geduwd.
-
5Druk het deeg in de bodem van de Broodpan. Buig de vingers lichtjes en druk ze stevig over het oppervlak van het deeg om met regelmatige tussenpozen inkepingen te vormen. Bestrijk het oppervlak royaal met olijfolie en besprenkel met zeezout. Garneer met groenten en kruiden.
-
6Dek af met het deksel en laat op een warme plaats rijzen tot het weer in volume verdubbeld is. Dit zou ongeveer 20 minuten moeten duren.
-
7Verwarm de oven voor op 250 °C (230 °C hetelucht).
-
8Verlaag de temperatuur van de oven tot 200 °C (180 °C hetelucht) en plaats de Broodpan erin om te bakken. Bak gedurende 20 minuten, verwijder dan het deksel en laat nog eens 20 minuten zonder deksel bakken totdat de korst goudbruin is.