Zo gebruik je RVS kookgerei

Onze 3-laagse RVS Classic- en 3-laagse RVS Signature-productlijnen zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en omvatten een grote verscheidenheid aan vormen en maten. RVS keukengerei is essentieel in elke keuken, om iedere collectie compleet te maken. Deze kookpannen zijn enorm veelzijdig, ze warmen snel op en kunnen deze wartme ook efficiënt geleiden om het perfect aanbraden mogelijk te maken. RVS kookgerei is erg duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen zonder te verschroeien, zo vereenvoudigt RVS het dagelijks koken. Test nu ons kookgerei in RVS voor 90 dagen en word een echte masterchef. Niet overtuigd? Wij betalen de aangekochte items in RVS terug! Actie geldig op Classic 3-ply RVS en Signature 3-ply RVS, tot 31 januari 2025. Voorwaarden zijn van toepassing.  

Image without a name
 

Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van deze productlijn en waarom 3-laagse RVS potten en pannen standaard deel moeten uitmaken van jouw keuken.

KOOP RVS KOOKGEREI
 

Stap voor stap met 3-laags RVS

De prestatiegerichte ontwerpen van ons 3-laags RVS kookgerei helpen je om elke culinaire uitdaging met gemak aan te gaan. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om van start te gaan en verken vervolgens deze kooktechnieken voor meer kennis en inspiratie.

Image without a name

Voor het eerste gebruik

Verwijder alle etiketten en verpakkingen, was de pannen in een heet sopje, spoel ze af en droog ze grondig. Je bent nu klaar om te beginnen met koken! Het materiaal van dit kookgerei hoeft niet voor of na gebruik gebruiksklaar gemaakt te worden.

Image without a name

De juiste warmte-instelling

Ons 3-laagse RVS kookgerei is geschikt voor alle fornuizen, inclusief inductie en ovens. Het warmt snel op: gebruik daarom een lage tot middelhoge temperatuur.  

Image without a name

Check de temperatuur

Gebruik de waterdruppeltest. Als een druppel koud water onmiddellijk op het oppervlak verdampt, is je kookgerei klaar voor gebruik. 

Image without a name

Richtlijnen voor gebruik

Wanneer je een ongecoate pan gebruikt, gebruik dan voldoende olie of vet om de bodem volledig mee te bedekken. Voorkom overmatige verhitting van het vet.

 

Jij vraagt, wij antwoorden! Maak een goede start en lees deze handige veelgestelde vragen over koken met RVS.

 

Voordelen en belangrijkste functies

3-laags RVS is gemaakt om een leven lang mee te gaan en kan dagelijks worden gebruikt. Hier zijn enkele van onze favoriete functies en voordelen van deze populaire productlijn.

 

Laat je inspireren

Probeer hieronder enkele van onze favoriete recepten, klaargemaakt met RVS kookgerei.

Ontdek onze productlijn

Alles over RVS: De meestgestelde vragen

Nr. 1 Kan rvs in de oven?


Ons rvs kookgerei is ovenbestendig tot 260°C en kan in alle soorten conventionele ovens worden gebruikt. 


Nr. 2 Kun je rvs gebruiken om mee te braden?


Ongecoat rvs kookgerei is ideaal voor het perfect braden en dichtschroeien van ingrediënten. Het blinkt vooral uit in het dichtschroeien van vlees, gevogelte en zeevruchten op hogere temperaturen dankzij de warmteresponsieve aluminium kern.


Nr. 3 Blijft voedsel aan het oppervlak plakken? 


Gebruik altijd een lage tot middelhoge kookstand om mee te koken en om oververhitting te voorkomen. Zorg ervoor dat de ongecoate rvs pannen genoeg olie/vet bevatten zodat de bodem bedekt is. Tijdens het dichtschroeien van vlees zal het echter lijken alsof het in het begin aan de pan “blijft plakken”, maar het vlees zal vanzelf loslaten wanneer het perfect is dichtgeschroeid. En mochten er toch voedselresten achterblijven, dan blus je het eenvoudig af, zodat er een heerlijke jus of saus ontstaat, terwijl gelijkertijd heel gemakkelijk de voedselrestjes verwijderd worden. 


Pannen met een anti-aanbaklaag kunnen worden gebruikt met geen of weinig olie/vet dankzij hun uitstekende eigenschappen voor het loslaten van voedsel.


Nr. 4 Moet rvs gebruiksklaar gemaakt worden?


Maak het binnenoppervlak van rvs pannen met een anti-aanbaklaag gebruiksklaar voorafgaand aan het eerste gebruik en herhaal dit indien gereinigd in de vaatwasser. Wrijf een laagie bakolie over het oppervlak van de pan. Verwarm de pan twee minuten op een middelhoge stand, laat het afkoelen en spoel de pan met heet water af. Grondig drogen.


Nr. 5 Zo onderhoud je rvs.


Hoewel het vaatwasmachinebestendig is, raden we aan om het handmatig te reinigen omdat het zachter is dan agressieve vaatwasmiddelen. Laat het afkoelen en was het vervolgens in een heet sopje; reinig het met een zachte nylon borstel of doek. Ga voor meer tips naar onze pagina over het reinigen van rvs kookgerei.

 

Rvs kookgerei heeft zich bewezen als het werkpaard in de keuken vanwege zijn veelzijdigheid en snelle en gelijkmatige warmtegeleiding–. Het is een geweldig punt om met jouw Le Creuset-collectie te beginnen. Neem de tijd om vertrouwd te raken met dit hoogwaardige materiaal en om te leren hoe je het beste kunt gebruiken. Het zal echt een verschil maken wanneer je ermee begint te koken.