- Vlees
- Kaas
Ingrediёnten
- 600 g spruitjes
- 15 ml olijfolie
- 50 g boter
- Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 150 g buikspek, in stukjes gesneden
- ¼ ciabattatoastbroad, in stukjes gescheurd
- 10 g peterselie, gesneden
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
-
Bereidingswijze
-
1Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes om ze gelijkmatig te koken. Vul uw Le Creuset 3-Ply 24 cm RVS Sauteuse Chef met water en breng het aan de kook. Blancheer de spruitjes gedurende 3-5 minuten, afgieten en in ijswater dompelen.
-
2Om de knapperige topping te maken, voeg je het spek samen met 15 ml olijfolie toe aan dezelfde pan die je hebt gebruikt om de spruitjes te maken. Bak het spek knapperig, haal uit de pan en leg apart. Voeg de gescheurde stukjes ciabatta toe aan het overgebleven spekvet voor extra smaak en bak tot het goudbruin en knapperig is. Haal de stukjes brood uit de pan en bestrooi met het spek, geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.
-
3Frituur de spruitjes in olijfolie en boter en breng goed op smaak met zout en peper. Bestrooi met spek en Parmezaanse kaas en serveer direct!
-
4*Tip: Maak een gratin met de restjes. Doe ze in een Le Creuset ovenschaal uit de Heritage collectie samen met groentebouillon, room en geraspte kaas en bak ze in de oven.