- Groenten
Ingrediёnten
- 1 ui, gesneden
- 15 ml olijfolie
- 600 g courgettes, in stukjes gesneden
- Courgettelinten van 3 courgettes (gesneden met een dunschiller, besprenkeld met 15 ml olijfolie)
- 350 g Gournay-kaas of andere zachte roomkaas met knoflook en kruiden
- 500 ml kippenbouillon
- 1⁄4 ciabattabrood, in kleine stukken gescheurd
- 4 teentjes look, ongepeld en grof geplet
- 15 ml olijfolie
- Zout en peper naar smaak
-
Bereidingswijze
-
1Sauteer de uien in een Le Creuset 3-laags roestvrijstalen steelpan van 18 cm met olijfolie tot ze doorschijnend zijn. Voeg de courgettes toe en kook 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de roomkaas erdoor en laat smelten. Als de roomkaas is gesmolten, voegt u de kippenbouillon toe en laat alles 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
-
2Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een glad en romig geheel. Verwarm een grillpan van Le Creuset en grill de courgettelinten. Zet deze apart.
-
3Verwarm de oven voor op 200°C om de croutons te maken. Meng de ciabatta-stukjes in een grote kom met look, olijfolie en kruiden. Spreid ze uit op een bakplaat en bak ze 10-15 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat afkoelen.
-
4Lepel de romige soep in kommen en garneer met een royale hoeveelheid gegrilde courgettelinten en knapperige croutons.