Corn ribs met Pico de Gallo

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Corn ribs met Pico de Gallo
Deze gegrilde maïsribs met pittige salsa combineren zoete en kruidige smaken en zijn de perfecte aanvulling op uw zomermenu.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE HONINGLIMOENBOTER
  • 250 g boter, kamertemperatuur
  • 50 ml honing
  • Maldonzout, om mee op smaak te brengen
  • Zest van 2 limoenen
VOOR DE MAÏSRIBS
  • 4 maïskolven
VOOR DE PICO DE GALLO
  • ½ ui, geschild en fijngehakt
  • 1 Jalapeño- of serranopeper, zaden verwijderd en fijngehakt
  • 60 ml limoensap
  • 15 g verse koriander, fijngehakt
  • 350 g rode babytomaten, zaden verwijderd en fijngehakt
  • Zeezout, om te kruiden
OM TE SERVEREN
  • Sour cream
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe de zachte boter in een middelgrote kom. Verwarm de honing in een aparte magnetronbestendige kom gedurende 1 minuut, voeg het zout toe en meng. Laat iets afkoelen – het mengsel moet vloeibaar en dun zijn. Voeg de limoenzest toe aan de boter samen met de warme honing en meng met een spatel tot een glad mengsel.
  • 2
    Snijd met een zeer scherp mes de maïs in de lengte doormidden, daarna in de breedte, en vervolgens in kwartjes van punt tot punt, herhaal met de resterende maïs. Zo ontstaan de ‘ribs’, vergelijkbaar met spareribs. Blancheer de maïs gedurende 3 minuten of tot deze heldergeel van kleur is. Haal uit de pan en laat uitlekken.
  • 3
    Net voordat u klaar bent om te serveren, verwarmt u een Le Creuset Signature Square Skillet Grill op hoog vuur. Zodra het heet is, plaatst u de maïs op de grill en bestrijkt u deze met de hete honing en limoenboter terwijl ze bakken en lichtjes dichtschroeien. Serveer warm met pico de gallo en sour cream.