Corn ribs met Pico de Gallo
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig
Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur
Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten
Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4
2-4
- VERWIJDEREN TOEVOEGEN AAN KOOKBOEK
- DELEN
- AFDRUKKEN
- VERWIJDEREN TOEVOEGEN AAN KOOKBOEK
- DELEN
- AFDRUKKEN
Deze gegrilde maïsribs met pittige salsa combineren zoete en kruidige smaken en zijn de perfecte aanvulling op uw zomermenu.
INGREDIЁNTEN
- Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
VOOR DE HONINGLIMOENBOTER
- 250 g boter, kamertemperatuur
- 50 ml honing
- Maldonzout, om mee op smaak te brengen
- Zest van 2 limoenen
VOOR DE MAÏSRIBS
- 4 maïskolven
VOOR DE PICO DE GALLO
- ½ ui, geschild en fijngehakt
- 1 Jalapeño- of serranopeper, zaden verwijderd en fijngehakt
- 60 ml limoensap
- 15 g verse koriander, fijngehakt
- 350 g rode babytomaten, zaden verwijderd en fijngehakt
- Zeezout, om te kruiden
OM TE SERVEREN
- Sour cream
-
Bereidingswijze
-
1Doe de zachte boter in een middelgrote kom. Verwarm de honing in een aparte magnetronbestendige kom gedurende 1 minuut, voeg het zout toe en meng. Laat iets afkoelen – het mengsel moet vloeibaar en dun zijn. Voeg de limoenzest toe aan de boter samen met de warme honing en meng met een spatel tot een glad mengsel.
-
2Snijd met een zeer scherp mes de maïs in de lengte doormidden, daarna in de breedte, en vervolgens in kwartjes van punt tot punt, herhaal met de resterende maïs. Zo ontstaan de ‘ribs’, vergelijkbaar met spareribs. Blancheer de maïs gedurende 3 minuten of tot deze heldergeel van kleur is. Haal uit de pan en laat uitlekken.
-
3Net voordat u klaar bent om te serveren, verwarmt u een Le Creuset Signature Square Skillet Grill op hoog vuur. Zodra het heet is, plaatst u de maïs op de grill en bestrijkt u deze met de hete honing en limoenboter terwijl ze bakken en lichtjes dichtschroeien. Serveer warm met pico de gallo en sour cream.
Keukengerei voor perfecte resultaten
RECEPT
Gegrilde Chipotle Zalm met Muntyoghurtdressing
Deze zalm met verse muntyoghurt combineert de diepe smaak van gerookte zalm met de frisheid van munt en yoghurt en is een heerlijk alternatief voor rood vlees, perfect als lunch of diner.
WIJ GEBRUIKTEN
Rechthoekige XL Grillplaat met 4x Sterkere Anti-Aanbaklaag
RECEPT
Gegrilde biefstuk met makkelijk platbrood en gekruide boter
Perfecte biefstuk met gekruide boter voor een umami kick. Serveer met zelfgemaakte gegrilde platbroodjes.
WIJ GEBRUIKTEN
Grillplaat Rechthoekig in Geëmailleerd Gietijzer
RECEPT
Mexican Mule met honing en rozemarijn
Deze Mexican mule met is geurig en zoet dankzij de met rozemarijn geïnfuseerde honing. Een heerlijk verfrissend zomerdrankje.