Gegrilde Chipotle Zalm met Muntyoghurtdressing
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten
Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten
Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4
2-4
- VERWIJDEREN TOEVOEGEN AAN KOOKBOEK
- DELEN
- AFDRUKKEN
- VERWIJDEREN TOEVOEGEN AAN KOOKBOEK
- DELEN
- AFDRUKKEN
Deze zalm met verse muntyoghurt combineert de diepe smaak van gerookte zalm met de frisheid van munt en yoghurt en is een heerlijk alternatief voor rood vlees, perfect als lunch of diner.
INGREDIЁNTEN
- Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
VOOR DE CHIPOTLE KRUIDEN
- 12,5 g chilivlokken, op eikenhout gerookt
- 12,5 g gedroogde oregano
- 5 g gemalen komijn
- 5 g zout
- 5 g cayennepeper
VOOR DE ZALM
- 800 g verse zalmfilets (4 filets)
- Olijfolie, om de zalm mee te bestrijken
- Zout om op smaak te brengen
VOOR DE KORIANDER- EN MUNTDRESSING
- 30 g munt
- 30 g verse koriander
- 250 ml double cream (een mengsel van mascarpone en slagroom) of Griekse yoghurt
- Sap van een halve limoen
- Zeezout, naar smaak
OM TE SERVEREN
- 200 g gele tomaten
- Versnipperde limoenen
-
Bereidingswijze
-
1Om de chipotlekruiden te maken, combineer je alle kruiden en meng je ze goed. Bewaar in een luchtdicht bakje.
-
2Verwarm uw Le Creuset rechthoekige grill met anti-aanbaklaag met een scheutje olijfolie en laat de grill op middelhoge/hoge temperatuur komen. Breng de zalmfilets op smaak met zeezout en een scheutje olijfolie, plaats elke filet het de huid naar beneden op de grill en bak tot de huid loskomt van de grill - ongeveer 5 minuten. De huid moet krokant en goudkleurig zijn.
-
3Draai de zalmfilets om en zet het vuur uit, zodat de restwarmte van de grill de filets zal nagaren. Voeg een snufje chipotlekruiden toe en bestrijk met meer olijfolie. Laat 3 minuten koken. Haal de filets uit de pan en serveer met gegrillde limoenen, verse gele tomaten en koriander-muntdressing.
-
4Om de dressing te maken, mix alle ingrediënten samen. Breng op smaak en voeg zoveel limoensap toe als u wilt.
Keukengerei voor perfecte resultaten
Flere af vores yndlingsopskrifter
Find alt fra klassiske retter, smukke kager og eksotiske specialiteter.
RECEPT
Corn ribs met Pico de Gallo
Deze gegrilde maïsribs met pittige salsa combineren zoete en kruidige smaken en zijn de perfecte aanvulling op uw zomermenu.
WIJ GEBRUIKTEN
Grillit® Vierkant in Geëmailleerd Gietijzer
RECEPT
Gegrilde biefstuk met makkelijk platbrood en gekruide boter
Perfecte biefstuk met gekruide boter voor een umami kick. Serveer met zelfgemaakte gegrilde platbroodjes.
WIJ GEBRUIKTEN
Grillplaat Rechthoekig in Geëmailleerd Gietijzer
RECEPT
Mexican Mule met honing en rozemarijn
Deze Mexican mule met is geurig en zoet dankzij de met rozemarijn geïnfuseerde honing. Een heerlijk verfrissend zomerdrankje.