- Brood & Granen
Ingrediёnten
- 10 ml olijfolie
- 780 g patentbloem of zelfrijzend bakmeel
- 120 g havermeel
- 120 g grove haver
- 4 theelepels zout
- 2 theelepels baksoda
- 875 ml karnemelk
- 2 eetlepels grove haver (topping)
- 100 g zachte gezouten boter
- Zeezout, naar smaak
- 30 ml honing
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een Le Creuset Signature ronde stoofpan van 24 cm met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Zet deze apart.
-
2Doe alle droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine met een deeghaak en voeg de karnemelk langzaam toe, tot er een deeg ontstaat. Kneed het deeg tot het zacht en glad is. Doe het in de voorbereide stoofpan en snij in met een kruisje bovenop. Bedek met haver en bak 1 uur. Verwijder het deksel en bak nog eens 15 minuten tot het bovenop goudbruin is en een vork er schoon uitkomt als je deze erin prikt.
-
3Als het brood bakt, maak je de boter. Klop zachte boter, zout en honing samen tot het bleek en glad is. Zet deze apart.
-
4Om te testen of het brood klaar is, haal het brood uit de stoofpan en tik op de bodem van het brood. Het brood zou hol moeten klinken als erop wordt getikt. Serveer het brood warm met honingboter.