- Groenten
Ingrediёnten
- 1 el kokosolie
- 4 kleine uien (rood of wit), geschild en in blokjes gesneden
- Een stuk gember van 4 cm, geschild en geraspt
- 1,5 kg spruitjes, gewassen en gehalveerd + 200 g voor garnering
- 2 eetlepels medium currypoeder
- 2 eetlepels Thaise rode currypasta, optioneel
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 liter warme groente- of kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- Sap van ½ citroen
- 1 el olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de kokosolie in een gietijzeren Le Creuset marmite of ronde stoofpan van 26 cm op middelhoog vuur en laat de uien in 10 minuten zacht worden – maar laat ze niet bruinen. Voeg de gember, spruitjes, currypoeder en Thaise rode currypasta (optioneel) toe en kook 1 minuut. Breng vervolgens op smaak met zout en peper voordat u de hete bouillon erin giet.
-
2Breng alles aan de kook en kook ongeveer 10 minuten met het deksel erop. Voeg de kokosmelk toe en kook gedurende 20 minuten op middelhoog vuur of tot de spruitjes zacht zijn.
-
3Meng tot het glad is en voeg het sap van een halve citroen toe.
-
4Om de garnering te maken, pelt u de bladeren van de spruitjes, legt u ze op een bakplaat, besprenkelt u ze met olijfolie en brengt u ze op smaak met zout en peper. Rooster de spruiten op 200°C gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Verdeel de spruiten over de soep om te serveren.