Ingrediёnten
- 360 ml room
- 50 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 6 kardemompeulen, geplet
- 3 eidooiers van grote scharreleieren
- Een snufje zout
- 90 g ruby chocolade, fijngehakt (zie Tip van de chef voor alternatief)
- Meringue-stukjes, om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Doe room, suiker, vanille-extract en kardemom in een middelgrote steelpan. Plaats op middelhoog vuur en roer door totdat alle suiker is opgelost. Laat 10 minuten intrekken en lichtjes afkoelen.
-
2Scheid ondertussen de eieren en plaats de dooiers in een middelgrote kom. Klop ze en zeef de room in de eieren, klop goed door. Voeg een snufje zout toe en giet het mengsel terug in een steelpan. Kook op middelhoog vuur, roer constant tot het iets dikker is en de rauwe eismaak is verdwenen.
-
3Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot alle chocolade gesmolten is.
-
4Verdeel de pudding over vier La Collection Petits Fours Mini Ramekins en zet ze een nacht in de koelkast. Serveer gekoeld met meringuescherven als garnering.
-
5Gebruik het eiwit voor de meringuescherven.