Bescherm uzelf - gebruik altijd ovenhandschoenen bij het hanteren van warme voorwerpen.
Wij adviseren u om siliconen keukengerei van Le Creuset of houten/hittebestendig plastic keukengerei te gebruiken. Metalen keukengerei kan met zorg worden gebruikt. Het mag niet ruw worden gebruikt of over de anti-aanbaklaag schrapen. Tik niet met metalen keukengerei op de bovenrand van producten met een anti-aanbaklaag, om beschadiging te voorkomen. Gebruik GEEN handbediende elektrische of op batterijen werkende kloppers of blenders, messen of scherpe hulpmiddelen en instrumenten in pannen met een anti-aanbaklaag, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.
Gebruik het product op de kookpit met de meest geschikte afmeting - dit zorgt ervoor dat uw voedsel gelijkmatiger gaart en vermindert het risico op beschadiging van de handgrepen en de randen. Dit is vooral belangrijk voor inductiekookplaten: als u een zone met een verkeerde afmeting gebruikt, bestaat het risico dat de kookplaat het product niet 'herkent'.
Koken op gemiddelde of lage temperatuur levert de beste resultaten op - zelfs voor bakken en braden. Laat het product geleidelijk opwarmen. Zo gaart uw eten gelijkmatig en krijgt het een heerlijke smaak. Als u toch hoger vuur moet gebruiken, verlaag de stand dan zodra de gewenste warmte is bereikt.
Verwarm uw product ongeveer 2 minuten voor op middelhoog vuur om vetvrij te koken. Voeg vervolgens uw voedsel toe.
Laat het product niet onbeheerd achter en zorg ervoor dat de droge anti-aanbaklaag niet oververhit raakt. Dit kan schade veroorzaken.
Vermijd bij het koken op inductiekookplaten het gebruik van de 'boost'-functie. Deze functie zou alleen moeten worden gebruikt voor het snel opwarmen van grote hoeveelheden water.
Als u zout gebruikt, strooi dit dan niet rechtstreeks op het rvs-oppervlak. Voeg het toe aan heet kookvocht of aan het voedsel, om schade te voorkomen.
Plaats uw product op een plaat of rooster voor het beste resultaat.
Plaats uw product nooit op de bodem van uw oven - dit kan de kooktemperatuur verhogen, wat kan leiden tot sneller en ongecontroleerd koken en schade kan veroorzaken.
Bij gebruik onder de grill moet u altijd minstens 5 cm ruimte laten tussen de warmtebron en de bovenkant van uw product.