- Chocolade
Ingrediёnten
- 300 g 70% donkere chocolade, in stukjes
- 4 zakjes Earl Grey-thee
- 120 ml room
- 150 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 80 g cacao nibs
- 300 g kwalitatieve witte chocolade, in stukjes
- 80 ml room
- Zeste van 1 limoen
- 1 kopje gedroogde kokosnoot om te coaten
- 300 g kwalitatieve witte chocolade, in stukjes
- 80 ml room
- Zaden en peul van 1 vanillestokje
- 2 eetlepels gemalen gevriesdroogde frambozen (of aardbeien)
- ½ - 1 kopje gevriesdroogde frambozen om te coaten
-
Bereidingswijze
-
1Voor de Donkere Chocolade Earl Grey Truffels:
-
2Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de Earl Grey theeblaadjes in een kleine steelpan en giet de room erbij. Plaats het op een laag vuur en laat intrekken tot de room warm is, maar laat deze niet koken. Zeef de room door een fijne zeef en giet de chocolade erbij, meng dit goed met een passe-partout spatel. Maak de boter romig met een handklopper, tot deze bleek en romig is. Voeg de boter toe aan de chocolade en room en meng tot het gesmolten en opgenomen is. Gebruik een staafmixer en meng tot het geëmulgeerd en glanzend is. Plaats het mengsel in een ondiepe schaal, wikkel in plastic en laat een paar uur of een nacht afkoelen.
-
3Mix de helft van de cacaonibs tot ze mediumfijn zijn en voeg dit toe aan de andere helft van de cacaonibs. Meng dit door elkaar. Zodra de ganache hard is, rol deze in hapklare balletjes (met koude handen, zorg dat je snel werkt). Rol daarna direct in de cacaonibs om de truffels gelijkmatig te coaten en plaats ze op een dienblad, dek af en koel tot je ze gaat serveren. Serveer de truffels in de La Collection Petits Fours Ontbijtkommen.
-
4Voor de Witte Chocolade met Limoen en Coconut Truffels:
-
5Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de room en de limoenschil in een kleine steelpan en laat sudderen. Giet de gesmolten chocolade erbij en roer goed om te mengen. Gebruik een staafmixer en meng tot het geëmulgeerd en glanzend is. Plaats het mengsel in een ondiepe schaal, wikkel in plastic en laat een paar uur of een nacht afkoelen.
-
6Zodra het hard is, vorm je in hapklare ballen en breng je een laagje droge kokosnoot aan. Plaats op een dienblad, dek af en koel totdat je ze serveert. Serveer de truffels in de La Collection Petits Fours Ontbijtkommen.
-
7Voor de Witte Chocolade met Framboos Truffels:
-
8Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de room in een kleine steelpan met de vanillestok en de zaden. Laat het sudderen en giet de gesmolten chocolade erbij, verwijder de vanillestok en gooi deze weg. Meng goed door. Gebruik een staafmixer en meng tot het geëmulgeerd en glanzend is. Voeg de 2 eetlepels gemalen gevriesdroogde frambozen toe. Plaats het mengsel in een ondiepe schaal, wikkel in plastic en laat een paar uur of een nacht afkoelen.
-
9Vorm ze na het uitharden tot hapklare ballen en bedek ze met de resterende gevriesdroogde frambozen. Plaats op een dienblad, dek af en koel tot je klaar bent om ze te serveren. Serveer de truffels in de La Collection Petits Fours Ontbijtkommen.