Eenpansgerecht met kip, rijst en zelfgemaakte yoghurtdressing

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Eenpansgerecht met kip, rijst en zelfgemaakte yoghurtdressing
Ons eenpansgerecht met kip, rijst en zelfgemaakte yoghurtdressing is een klassieker in een nieuw jasje. Het gerecht wordt geserveerd met een speciale yoghurtdressing en gekarameliseerde citroen, en heeft een moderne twist. Je bereidt het makkelijk binnen een uur, waardoor het een eenvoudig doordeweeks diner is dat zo op tafel staat.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
  • Rijst & Granen
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 3 drumsticks (scharrelkip)
  • 3 kippendijen (scharrelkip)
  • 3 sjalotten, zonder schil en in kwartjes
  • 6 tenen knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
Rijst
  • 500 g cherrytomaten
  • 300 g groene olijven, ontpit
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel gebroken zwarte peperkorrels of grofgemalen zwarte peperkorrels
  • 1 kaneelstokje
  • 200 g basmatirijst
  • 600 ml kippenbouillon, heet
  • 2 citroenen
  • Olijfolie
  • Zout
  • 10 g munt
  • 10 g peterselie
Yoghurtdressing
  • 250 g volle yoghurt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • sap van een halve citroen
Voor erbij
  • 2 citroenen, gehalveerd
  • Chilivlokken
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2
    Zet een Essential Non-Stick Ceramic Provençaalse Sauteerpan van Le Creuset op middelhoog vuur met 1 el olijfolie.
  • 3
    Maak de kip met zout en peper op smaak en leg de randen naar beneden in de sauteerpan. Schroei aan beide kanten goudbruin. Verwijder de kip en leg deze opzij, zodat de olie in de sauteerpan blijft.
  • 4
    Voeg de sjalotten in kwartjes toe aan dezelfde pan en karamelliseer lichtjes. Voeg vervolgens de tomaten toe. Zodra ze beginnen te barsten, voeg je de knoflookteentjes, kruiden en olijven toe. Roer alle inhoud van de pan totdat de kruiden geurig worden.
  • 5
    Voeg in dezelfde pan de basmatirijst toe, gevolgd door de kippenbouillon. Plaats de kip in de rijst en zet hem in de oven. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 6
    Terwijl het gerecht gaart, karamelliseer je de citroenhelften in een pan en zet je deze apart voor het serveren. Maak vervolgens de knoflookyoghurt door de volle roomyoghurt, de gehakte knoflooktenen en het citroensap te mengen. Breng op smaak.
  • 7
    Haal uit de oven en bestrooi met de chilipepers. Serveer met de gekarameliseerde citroenen en knoflookyoghurt.