Gebakken zalm in groene kokoscurry

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Gebakken zalm in groene kokoscurry
Zoete winterpompoen is de perfecte aanvulling op malse zalm in dit geurige kokoscurryrecept. De intense smaken van de groene curry doordrenken de verse groenten en laten het gerecht in een pittige kokossaus baden, die is opgefleurd met vers limoensap. Geniet van de curry als een eenpansgerecht of voeg gestoomde rijst toe om van elk laatste druppeltje van de heerlijke saus te genieten.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
  • Groenten
  • Rijst & Granen
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 4 zalmfilets van 150 gram
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 2 el kokosolie, verdeeld
  • 2 sjalotten, in plakjes gesneden
  • 500 gr blokjes winterpompoen, bijvoorbeeld muskaatpompoen
  • 1 rode paprika, in plakjes gesneden
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el geraspte look
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 200 gram suikererwten
  • sap van 1/2 limoen
  • 25 gr gehakte koriander
  • 25 gr gesneden groene uien
  • Gestoomde rijst
  • Bereidingswijze

  • 1
    Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper. Zet een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el kokosolie toe. Werk in porties en voeg twee zalmfilets toe, met de vleeszijde naar beneden. Bak de zalm aan tot deze bruin en knapperig is, ongeveer 5 minuten. Haal ze uit de pan en leg opzij. Herhaal het aanbakken met de overige zalmfilets.
  • 2
    Voeg de resterende el kokosolie toe aan de pan samen met de sjalotten. Sauteer de sjalotten tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren, ongeveer 5 minuten. Voeg de pompoen, rode paprika, gember, look en groene currypasta toe. Roer door elkaar en rooster de currypasta ongeveer 2 minuten.
  • 3
    Voeg de kokosmelk en vissaus toe. Laat sudderen, zet de temperatuur lager, dek af en kook tot de pompoen licht mals is, ongeveer 10 minuten. Voeg de suikererwten toe en roer opnieuw. Leg de zalmfilets op de groenten, met de huid naar beneden. Bedek en laat sudderen tot de zalm gegaard is, ongeveer 3-5 minuten.
  • 4
    Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe. Garneer met de gehakte koriander en groene ui en serveer samen met gestoomde rijst.