
De Zwitserse kaasfondue is het perfecte recept voor een avondje quality time. Met de soorten kaas kan eindeloos gevarieerd worden en experimenteer eens met verschillenden ingrediënten om te dippen! Het kan klassiek met brood, met heerlijke groenten of sappig en mals vlees. Maar laat niets van uw stokje in de kaas vallen, want dat betekent afwassen!
INGREDIЁNTEN
- Zuivelproducten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
1,2 kg kaas (150-200 g per persoon), bijvoorbeeld:
- 400 g gruyère AOP
- 300 g vacherin uit Freiburg AOP
- 200 g emmentaler AOP
- 300 g appenzeller
- 1 kg stokbrood of boerenbrood
- 1 teentje knoflook
- 600 ml droge witte wijn
- 1 el citroensap
- 6 el kirsch (kersenlikeur)
- 5 kl maïzena
- Nootmuskaat, versgemalen
- Cayennepeper, gemalen
- Paprikapoeder
-
Bereidingswijze
-
1Snij het brood in grote brokken, verwijder de korst van de kaas en rasp hem of snij hem in kleine blokjes.
-
2Pel de knoflook en snij hem in twee. Wrijf er de binnenkant van de fonduepan goed mee in. Meng de kirsch met de maïzena.
-
3Voeg de kaas toe en giet de witte wijn en het citroensap erover.
-
4Warm alles op en laat de kaas al roerend op zacht vuur smelten (anders bakt de kaas op de bodem aan).
-
5Wanneer de kaas vloeibaar wordt, roer wat steviger tot er zich een romige massa vormt. Voeg de in kirsch opgeloste maïzena toe.
-
6Zet het vuur harder en laat de kaasfondue koken, nog steeds al roerend. Kruid met nootmuskaat, peper en paprika.
-
7Zet de brander van het fonduestel aan en plaats de fonduepan met de kaasfondue erop. Onmiddellijk opdienen.
Smaakt heerlijk met augurken, een groene salade met vinaigrette, grisonvlees of hesp en aardappelen.
