- Vlees
Ingrediёnten
- 1 l kippenbouillon
- 1 snufje zout
- 200 g maïsmeel
- Naar keuze 100 g spekreepjes
- 1 ui, versnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 kl verse peterselie, fijngehakt
- 2 kl verse koriander, fijngehakt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 2 kl harissapasta
- 100 g roomkaas
- Appelkappertjes
-
Bereidingswijze
-
1Breng in een steelpan de kippenbouillon aan de kook met wat zout. Giet er het maïsmeel bij terwijl je voortdurend roert. Breng aan de kook, dek af en laat 20 minuten wellen op heel zacht vuur. Roer regelmatig met een houten lepel zodat de maïspap niet aanbakt op de bodem van de pot.
-
2Bak de spekreepjes in een grote pan tot ze krokant zijn, neem ze uit de pan en reserveer. Bak de versnipperde ui en de knoflook in het spekvet gedurende 3 à 4 minuten. Voeg de kruiden toe en roer. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer de kruiden- en uienmengeling en de krokante spekreepjes door de maïspap. Vet de bakvorm in.
-
3Om de maïspap te portioneren, strijk het mengsel gelijkmatig over de bakvorm en duw het stevig in de vormen. Haal de maïstaartjes uit de vormen en bak ze aan elke zijde gedurende 2 à 3 minuten in een Le Creuset pan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn. Roer de harissa door de roomkaas en serveer bij de taartjes van maïspap met wat appelkappertjes erop.