Zondagmorgencrêpes met aardbeien en room

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
4-6 4-6
Zondagmorgencrêpes met aardbeien en room
Deze met bessen gevulde crêpes zijn heel eenvoudig te bereiden met onze pannenkoekpan met 4x sterkere anti-aanbaklaag en vormen het perfecte brunchgerecht.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE AARDBEIENJAM
  • 250 g aardbeien, gewassen
  • 60 ml witte suiker
  • citroensap
VOOR DE CRÊPES
  • 2 grote scharreleieren
  • 175 ml melk
  • 150 ml water
  • 220 g bloem
  • 45 ml gesmolten boter
  • 125 ml room
  • 1 vanillestokje, zonder zaadjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwijder de aardbeienkroontjes (groene bladeren) en snijd ze doormidden. Doe de aardbeien met de suiker en een scheutje citroensap in een steelpan en roer om de aardbeien gelijkmatig te bedekken met mengsel van suiker en sap. Breng de aardbeien en de suiker aan de kook en laat iets inkoken totdat de aardbeien een jamachtige consistentie hebben. Zet apart om te laten afkoelen.
  • 2
    Doe de ingrediënten voor de crêpe in een kan en mix met een staafmixer tot een gladde massa. Hierdoor ontstaat een lichter beslag zonder klontjes. Zet 1 uur lang in de koelkast.
  • 3
    Verhit een Le Creuset pannenkoekpan met 4x sterkere anti-aanbaklaag van 24 cm op middelhoog vuur en vet de pan in met bakspray of boter. Schep wat beslag in de pan tot de gewenste dikte en draai om de pan gelijkmatig te bedekken.
  • 4
    Draai de crêpe om zodra de bovenkant begint te borrelen om de andere kant te bakken.
  • 5
    Voeg het vanillestokje toe aan de room en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg het vanillestokje aan uw suiker toe om het op smaak te brengen.
  • 6
    Serveer met aardbeien en vanilleroom.