Zomerse Salade met Burrata, Abrikozen en Perziken

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Zomerse Salade met Burrata, Abrikozen en Perziken
Deze salade is een moderne versie van de klassieke Caprese salade met een frisse touch van steenvruchten als abrikozen, perziken en nectarines. Het grillen van fruit karamelliseert de natuurlijke suikers en versterkt de smaak.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 6-8 rijpe steenvruchten (perziken, nectarines)
  • 2 x 150 g Burrata-kaasballetjes, uitgelekt
  • Bladgroen zoals sla, om te serveren
Voor de rucola-pestodressing
  • 120 g wilde rucola
  • Sap van 1 citroen
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 100 ml olijfolie
  • Zeezout
  • Bereidingswijze

  • 1
    Om de pesto te maken, doe alle ingrediënten in een blender en mengt deze tot een licht grove textuur. Breng op smaak. Voeg desgewenst een extra scheutje olijfolie toe.
  • 2
    Snijd elke nectarine doormidden en verwijder de pit. Snijd vervolgens in kwartjes. Vet de nectarines licht in en grill elk stukje met het vruchtvlees naar beneden tot het prachtig goudbruin is. Serveer warm met gescheurde burrata, bladgroen en de rucola-pestodressing in het servies van Le Creuset.