- Fruit
Ingrediёnten
- Zoet brooddeeg / Briochedeeg (van tevoren gemaakt)
- 200 g aardbeienjam
- Schil van 1 sinaasappel
- 20 g amandelstrooisel
- Gesmolten boter om te bestrijken
- Sap van 1 sinaasappel of bloedsinaasappel
- 300 g gezeefd poedersuiker
-
Bereidingswijze
-
1Leg het deeg op een licht gebloemd oppervlak. Rol uit tot een rechthoekige vorm, 45 cm lang. Verdeel het deeg in twee gelijke stroken door het verticaal door midden te snijden.
-
2Smeer een van de stroken helemaal vol met jam en laat de andere strook leeg. Leg sinaasappelschillen op de jam en strooi de amandelen er overheen. Leg de andere helft van het deeg erbovenop en duw hem lichtjes aan. Snijd acht stroken uit het deeg, elk 2,5 cm breed.
-
3Vouw een strook doormidden om er een broodje van te maken. Draai het broodje alsof u een soepstengel wil maken en laat beide uiteinden bij elkaar komen in een gedraaide knoop.
-
4Vet een Le Creuset Heritage rechthoekige ovenschaal van 26 cm in en leg de broodjes erin. Dek af en kijk een uur later of de broodjes twee keer zo groot geworden zijn. Bestrijk met gesmolten boter en strooi er een paar extra amandelen overheen als u dat wilt. Bak de broodjes dan op 180°C gedurende 30 tot 35 minuten tot ze goudbruin van kleur en goed gaar zijn.
-
5Maak tijdens het bakken van de broodjes het glazuur door beide ingrediënten met elkaar te mengen. Bestrijk de warme broodjes hiermee. Laat 5 minuten afkoelen en serveer.