- Zeevruchten
Ingrediёnten
- 2 zeeduivelfilets van elk 400 g
- 6 fijne sneetjes gerookt spek
- 2 eetlepels tapenade
- 1 dikke tomaat
- 3 paprika’s: rood, geel en oranje
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 1 ui
- 12 zwarte olijven
- 1 teentje look
- 1 steranijs
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels poedersuiker
- 5 eetlepels olijfolie
- Zout
- Versgemalen peper
-
Bereidingswijze
-
1Bestrijk een van de zeeduivelfilets met tapenade. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere filet erbovenop en wikkel er de sneetjes gerookt spek rond zoals bij een gebraad.
-
2Braad het zeeduivelgebraad 5 min in een braad-/stoofpan in 2 eetlepels olijfolie.
-
3Leg het gebraad in de koelkast zodra alle kanten mooi gebruind zijn.
-
4Snijd alle groenten in dikke blokjes.
-
5Giet 3 eetlepels olijfolie in de braad-/stoofpan en fruit de ui en het teentje look. Voeg de groenteblokjes, de steranijs, de laurier en de olijven toe en laat 10 min op een hoog vuur koken terwijl u alles goed omroert.
-
6Voeg peper en zout toe en bestrooi alles vervolgens met poedersuiker, zet het vuur lager, voeg de tomatenblokjes toe, dek af en laat 25 min koken.
-
7Leg het zeeduivelgebraad op de ratatouille, dek af en laat 15 min op een zacht vuur koken.
-
8Dien onmiddellijk op.