- Vis & zeevruchten
- Groenten
Ingrediёnten
- 1 zalmmoot (ongeveer 680 g)
- Grof keukenzout
- 2 el, plus 1 tl, gesmolten kokosolie, verdeeld
- Zest van 1 citroen
- 3 tenen knoflook, geraspt
- 2,5 cm verse gember, geraspt
- 1/8 tl rode pepervlokken
- 1 el vers gehakte dille, plus extra voor garnering
- 225 g sperziebonen
- 1 tl zwarte en witte sesamzaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2Breng de zalm op smaak met zout en plaats hem in de bodem van de visovenschaal. Meng in een kleine kom de 2 el kokosolie, citroenschil, knoflook, gember, rode pepervlokken en dille. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalm.
-
3Doe de sperziebonen in een mengkom samen met de resterende 1 tl kokosolie en de sesamzaadjes. Breng op smaak met zout en voeg samen om gelijkmatig te bedekken. Plaats de sperziebonen naast de zalm in de visovenschaal.
-
4Doe het deksel op de visovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven. Bak totdat de vis stevig en net gaar is, en de sperziebonen mals zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk aan tafel. Garneer met verse dille voor het serveren.
-
5We raden aan om de sperziebonen in de visovenschaal mee te koken tijdens de laatste 10 minuten van de kooktijd van 30 minuten.