Zalm met Citroendille en Sesam Sperziebonen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Zalm met Citroendille en Sesam Sperziebonen
De Le Creuset Vis Ovenschaal maakt het gemakkelijk om malse en smaakvolle visrecepten, zoals deze zalmmoot, te bereiden. Citroen, gember en rode peper geven de zalm een pittige kick, terwijl de kokosnoot en sesam een nootachtige smaak toevoegen. Rooster haricot verts of sperziebonen mee in de ovenschaal voor een eenvoudige, gezonde en heerlijke maaltijd.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 zalmmoot (ongeveer 680 g)
  • Grof keukenzout
  • 2 el, plus 1 tl, gesmolten kokosolie, verdeeld
  • Zest van 1 citroen
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 2,5 cm verse gember, geraspt
  • 1/8 tl rode pepervlokken
  • 1 el vers gehakte dille, plus extra voor garnering
  • 225 g sperziebonen
  • 1 tl zwarte en witte sesamzaadjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Breng de zalm op smaak met zout en plaats hem in de bodem van de visovenschaal. Meng in een kleine kom de 2 el kokosolie, citroenschil, knoflook, gember, rode pepervlokken en dille. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalm.
  • 3
    Doe de sperziebonen in een mengkom samen met de resterende 1 tl kokosolie en de sesamzaadjes. Breng op smaak met zout en voeg samen om gelijkmatig te bedekken. Plaats de sperziebonen naast de zalm in de visovenschaal.
  • 4
    Doe het deksel op de visovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven. Bak totdat de vis stevig en net gaar is, en de sperziebonen mals zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk aan tafel. Garneer met verse dille voor het serveren.
  • 5
    We raden aan om de sperziebonen in de visovenschaal mee te koken tijdens de laatste 10 minuten van de kooktijd van 30 minuten.