- Ei
Ingrediёnten
- Koolzaadolie of plantaardige olie om in te bakken
- 5 grote scharreleieren, losgeklopt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 250 g bloem
- 250 ml melk
- Geitenkaas
- Gestoomde garnalen
- Kiemgroenten/kruiden en radijs in plakjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 225°C.
-
2Doe een beetje plantaardige olijfolie in elk bakje van de bakvorm voor 12 muffins van Le Creuset met anti-aanbaklaag. Zet de vorm in de voorverwarmde oven om hem op te warmen. Dit is een belangrijke stap. De warmte geeft het deeg namelijk een schok, waardoor het zo mooi opbolt.
-
3Mix de ingrediënten door elkaar tot er geen klontjes meer te zien zijn en doe het mengsel in een kan. Zo is het makkelijker om het in de hete bakjes te gieten. Vul elk muffinbakje tot ongeveer 3/4 en doe dat als de olie nog heet is (voorzichtig dus). Zet de bakvorm meteen terug in de oven en bak de canapés tot ze zijn opgebold en een donkere, goudbruine kleur hebben. Dat duurt ongeveer 15 minuten.
-
4Laat even afkoelen en schep dan een koffielepel zachte geitenkaas in elke canapé. Maak de canapés af met gestoomde garnalen, kiemgroenten/kruiden of eetbare bloemen en plakjes radijs.