Witte Chocolade Truffels

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
+10 +10
Witte Chocolade Truffels
Deze truffels gemaakt van romige witte chocolade en slagroom zijn de perfecte zoete traktatie om weg te geven. Voor een extra decadente toets kan je er wat sinaasappellikeur aan toevoegen.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de truffels:
  • 200 g witte couverture of chocolade
  • 50 g slagroom
  • 30 g ongezouten boter, in blokjes
  • Naar keuze 1 el rum of sinaasappellikeur
Voor de garnering:
  • Suikerhagelslag
  • Gedroogde kokosnoot
  • Witte chocoladevlokken, gehakt
  • Gehakte noten (naar keuze)
  • Bloemsuiker (naar keuze)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Hak eerst de couverture/chocolade en de boter in kleine stukjes.
  • 2
    Kook de room, neem van het vuur, voeg de gehakte couverture/chocolade en de boter toe en roer tot alles is gesmolten. Laat de roommengeling wat afkoelen en voeg dan de sinaasappellikeur toe.
  • 3
    Plaats de mengeling in de koelkast tot de volgende dag.
  • 4
    Draai nu de truffelmengeling tot kleine balletjes (ongeveer 2,5 cm diameter) en rol ze in kokosschilfers, chocoladeschilfers, gehakte noten of bloemsuiker. Mix en match de smaken om verschillende soorten truffels te creëren.
  • 5
    De truffelmengeling zal snel opwarmen en aan de handen blijven plakken. Vorm snel de truffels en tussendoor spoel je handen met koud water.
  • 6
    Wanneer ze klaar zijn, dien ze op in een hartvormige Le Creuset ramekin.
 
Bewaar de witte chocoladetruffels in de koelkast gedurende 3 tot 4 dagen.
 
 
Le Creuset