- Chocolade
Ingrediёnten
- 200 g witte couverture of chocolade
- 50 g slagroom
- 30 g ongezouten boter, in blokjes
- Naar keuze 1 el rum of sinaasappellikeur
- Suikerhagelslag
- Gedroogde kokosnoot
- Witte chocoladevlokken, gehakt
- Gehakte noten (naar keuze)
- Bloemsuiker (naar keuze)
-
Bereidingswijze
-
1Hak eerst de couverture/chocolade en de boter in kleine stukjes.
-
2Kook de room, neem van het vuur, voeg de gehakte couverture/chocolade en de boter toe en roer tot alles is gesmolten. Laat de roommengeling wat afkoelen en voeg dan de sinaasappellikeur toe.
-
3Plaats de mengeling in de koelkast tot de volgende dag.
-
4Draai nu de truffelmengeling tot kleine balletjes (ongeveer 2,5 cm diameter) en rol ze in kokosschilfers, chocoladeschilfers, gehakte noten of bloemsuiker. Mix en match de smaken om verschillende soorten truffels te creëren.
-
5De truffelmengeling zal snel opwarmen en aan de handen blijven plakken. Vorm snel de truffels en tussendoor spoel je handen met koud water.
-
6Wanneer ze klaar zijn, dien ze op in een hartvormige Le Creuset ramekin.