- Chocolade
Ingrediёnten
- 210 g patentbloem of zelfrijzend bakmeel
- 5 ml bakpoeder
- 1 tl zout
- 125 g fijne kristalsuiker
- 190 ml melk
- 10 ml vanille-extract
- 50 ml canolaolie, plus 1 theelepel
- 1⁄4 kop frambozen of aardbeien, bewaar er wat voor bovenop
- 1⁄4 kopje witte chocolade, grof gehakt
-
Bereidingswijze
-
1Vet vier La Collection Petits Fours Koffietassen van 200 ml in met bakspray.
-
2Doe de droge ingrediënten in een grote kom en meng deze door elkaar. Klop de melk, vanille en olie in een aparte kom door elkaar. Meng de natte en droge ingrediënten door elkaar.
-
3Doe een lepel van het mengsel in elke mok. Voeg één framboos en een scheutje chocolade toe aan elke mok en voeg daarna nog een lepel beslag toe. Bedek met twee of drie frambozen en nog een beetje witte chocolade.
-
4Plaats twee mokken tegelijk in de magnetron en kook 5 minuten. Wacht tot de magnetron stopt, laat de mokken 20 seconden afkoelen en kook nog eens 30 seconden. Zet de magnetron weer uit en kook daarna nog eens 30 seconden. Afhankelijk van het vermogen van je magnetron, voeg misschien nog eens 10-20 seconden toe. De kookpauzes zorgen ervoor dat de mug cake niet overloopt en dat je de beste kookresultaten krijgt.
-
5Als topping kun je kiezen uit aardbeienyoghurt, slagroom, witte chocoladeschilfers of chocolade met frambozen en verse frambozen.