Warme ruby chocolademelk

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
1-2 1-2
Warme ruby chocolademelk
Ruby chocolade is een vrij unieke cacaoboon die voorkomt in Brazilië en Ivoorkust. Wat het bijzonder maakt, is de mooie robijnroze kleur met een pittige, bijna besachtige witte chocoladesmaak. Gebruik ruby chocolade op Valentijnsdag voor de meest decadente mok vol liefde.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 ml melk
  • 100 ml vanille-extract
  • 100 gram ruby chocolade, in stukjes
  • Snufje zout, naar smaak
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verhit de melk met het vanille-extract in een pan van Le Creuset. Voeg de chocolade toe, haal de pan van het vuur en klop met een garde tot de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is. Voeg een snufje zout toe naar smaak.
  • 2
    Schenk het mengsel in twee mokken van 350 ml uit de L'Amour-collectie van Le Creuset en serveer meteen.
  • 3
    Serveer met slagroom, hartjeshagelslag, chocoladesnippers, eetbare bloemen of andere toppings naar keuze.