- Fruit
Ingrediёnten
- 600 g bloem
- 10 ml zout
- 55 g fijne kristalsuiker
- 15 ml Mixed Spice kruidenmix
- 15 ml kaneel
- 60 g boter
- 15 ml gedroogde gist
- 375 ml warme melk
- Zeste van 1 sinaasappel
- 1 ei
- 120 g sultanarozijnen
- 100 ml cakemeel
- Een snufje zout
- 1 snufje bakpoeder
- 5 ml zonnebloemolie
- 50 ml melk
- 65 ml kristalsuiker
- 30 ml citroensap
- 30 ml sinaasappelsap
- Schil van 1 sinaasappel
- Schil van 1 citroen
-
Bereidingswijze
-
1Voor het deeg: Zeef in de kom van een staande mixer, voorzien van een deeghaak, de bloem, het zout, de suiker en de kruiden en wrijf de boter erdoor. Voeg de gedroogde gist toe en roer goed door. Verwarm de melk met de sinaasappelzeste, klop het ei erdoor. Voeg het melkmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng op gemiddelde snelheid tot een plakkerig deeg; voeg indien nodig meer vloeistof toe. Kneed tot het deeg loskomt van de randen van de kom en er een zacht, plakkerig deeg ontstaat.
-
2Doe het deeg in een ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek tot het in omvang verdubbeld is. Vet een Le Creuset 3-laagse rechthoekige rvs braadslede van 35 cm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een rechthoek, strooi het fruit erover en rol het op als een cakerol. Weeg het deeg af in 20 gelijke stukken van elk ongeveer 60 g. Rol in gelijkmatig gevormde broodjes. Leg de broodjes in de braadslede, dek af met een vochtige theedoek en laat rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn. Verwarm een oven voor op 220°C (200°C hete lucht).
-
3Om het witte beslag te maken:
-
4Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder samen. Wrijf de olie erdoor en voeg genoeg melk toe voor een stijve consistentie. Doe in de spuitzak en knip het uiteinde af om de kruisjes op de broodjes te spuiten.
-
5Om de broodjes te bakken:
-
6Plaats de warme Hot Cross Buns op het middelste rek van de oven en verlaag de temperatuur vervolgens naar 200°C (190°C hete lucht). Verlaag na 10 minuten het vuur tot 180°C (170° hete lucht) en laat de broodjes bakken tot ze gaar zijn (15-20 minuten langer). De broodjes moeten goed bruin zijn en hol klinken als op de onderkant wordt geklopt.
-
7Voor de stroop:
-
8Los de suiker en het water volledig op in een stoofpan, voeg de citrusschil toe en kook 3 minuten tot een stroop ontstaat.
-
9Voor het glazuur:
-
10Bestrijk de broodjes direct nadat ze uit de oven komen royaal met de stroop. Laat ze tien minuten afkoelen en haal ze uit de braadslede. Serveer warm met boter.