- Chocolade
Ingrediёnten
- 500 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
- 30 ml bakpoeder
- 65 g fijne kristalsuiker
- 5 g zout
- 6 grote scharreleieren, gesplitst
- 500 ml melk
- 5 ml vanille-extract
- 100 ml gesmolten boter
- 85 g pure chocolade, in stukjes
- 85 g karamelchocolade, in stukjes
- 85 g witte chocolade, in stukjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180 °C/160 °C hetelucht/gas op stand 4.
-
2Vet de Le Creuset Ovenware Grote Rechthoekige Braadslede (33x26cm) in.
-
3Zeef de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout samen.
-
4Klop in een grote kom de eieren, melk en vanille los.
-
5Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de natte ingrediënten erin.
-
6Spatel licht door elkaar tot een glad beslag, maar meng niet te lang.
-
7Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan en spatel ze door het beslagmengsel. Spatel ten slotte de chocoladestukjes door het mengsel.
-
8Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak 45-50 minuten lang tot een satéprikker er schoon uitkomt.
-
9Serveer warm met in het vuur geroosterde marshmallows, gesmolten chocolade en vanille-ijs.