Warm Triple Chocolate Chip pannenkoekgebak

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
+10 +10
Warm Triple Chocolate Chip pannenkoekgebak
De perfecte traktatie voor het weekend. Dit decadente baksel, bereid in ovengerei van Le Creuset, is op zijn lekkerst als het rechtstreeks warm uit de oven wordt opgediend met in het vuur geroosterde marshmallows en royale bolletjes vanille-ijs.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
  • 30 ml bakpoeder
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • 5 g zout
  • 6 grote scharreleieren, gesplitst
  • 500 ml melk
  • 5 ml vanille-extract
  • 100 ml gesmolten boter
  • 85 g pure chocolade, in stukjes
  • 85 g karamelchocolade, in stukjes
  • 85 g witte chocolade, in stukjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 °C/160 °C hetelucht/gas op stand 4.
  • 2
    Vet de Le Creuset Ovenware Grote Rechthoekige Braadslede (33x26cm) in.
  • 3
    Zeef de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout samen.
  • 4
    Klop in een grote kom de eieren, melk en vanille los.
  • 5
    Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de natte ingrediënten erin.
  • 6
    Spatel licht door elkaar tot een glad beslag, maar meng niet te lang.
  • 7
    Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan en spatel ze door het beslagmengsel. Spatel ten slotte de chocoladestukjes door het mengsel.
  • 8
    Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak 45-50 minuten lang tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • 9
    Serveer warm met in het vuur geroosterde marshmallows, gesmolten chocolade en vanille-ijs.