
De perfecte traktatie voor het weekend. Dit decadente baksel, bereid in ovengerei van Le Creuset, is op zijn lekkerst als het rechtstreeks warm uit de oven wordt opgediend met in het vuur geroosterde marshmallows en royale bolletjes vanille-ijs.
INGREDIЁNTEN
- Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 500 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
- 30 ml bakpoeder
- 65 g fijne kristalsuiker
- 5 g zout
- 6 grote scharreleieren, gesplitst
- 500 ml melk
- 5 ml vanille-extract
- 100 ml gesmolten boter
- 85 g pure chocolade, in stukjes
- 85 g karamelchocolade, in stukjes
- 85 g witte chocolade, in stukjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180 °C/160 °C hetelucht/gas op stand 4.
-
2Vet de Le Creuset Ovenware Grote Rechthoekige Braadslede (33x26cm) in.
-
3Zeef de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout samen.
-
4Klop in een grote kom de eieren, melk en vanille los.
-
5Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de natte ingrediënten erin.
-
6Spatel licht door elkaar tot een glad beslag, maar meng niet te lang.
-
7Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan en spatel ze door het beslagmengsel. Spatel ten slotte de chocoladestukjes door het mengsel.
-
8Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak 45-50 minuten lang tot een satéprikker er schoon uitkomt.
-
9Serveer warm met in het vuur geroosterde marshmallows, gesmolten chocolade en vanille-ijs.