Wanderlust Cooking: Avontuurlijke ideeën voor uw volgende foodie wereldreis.

 
Image without a name
 

We missen het allemaal om te gaan reizen en nieuwe smaken te ontdekken. Gelukkig kan dit makkelijk vanuit de eigen keuken. Experimenteer met sensationele smaken en foodie inspiratie van over de hele wereld. Uw reis kan vandaag nog starten, want wij hebben speciaal voor u een aantal tips & tricks geselecteerd.

Image without a name

Wat zou uw smaakpapillen nu het meeste oppeppen? Een geurige curry met warme kruiden, een zoete en fluffy met room gevulde taart of een grote pan met pruttelend stoofvlees?

Nu is het de perfecte tijd om nieuwe smaken te ontdekken, kooktechnieken onder de knie te krijgen en zo de sleur te doorbreken en variatie in het dagelijkse menu te brengen. Want wanneer u inspiratie haalt uit andere keukens, is iedere dag een avontuur. Wij dienen graag als uw kompas met inspiratie van over de wereld over kooktechnieken, tradities en smaken. Het is tijd om de wereld te ontdekken vanuit uw eigen keuken.

Houdt u van bakken? Ga dan mee naar Frankrijk.

Bent u opzoek naar verrassende recepten? Met inspiratie uit andere landen zet u zo een 3-gangen menu in elkaar, dat uw gasten zal versteld doen staan. Houd u van heerlijke gebakjes? Creatief met het nagerecht aan de slag gaan is altijd een goed idee, al helemaal als we de kunst afkijken van de meesters. Klassiek, romantisch en heerlijk vol van smaak, Franse pâtisserie stelt nooit teleur. Een tip van ons, houd het voor- en hoofdgerecht licht, zodat u kan uitpakken met het nagerecht. Ga voor een frisse citruscake met olijfolie als verrassende twist.

Wilt u het casual houden? Reis dan mee naar de Middellandse Zee.

Wanneer u kookt voor 2 of 10, een diner hoeft niet een hele avond in de keuken te betekenen. Doe het op zijn Grieks! Neem de tijd om te genieten van iedere hap en vooral van de gesprekken met elkaar. Of haal inspiratie uit de Spaanse tapas traditie en combineer kleine smaakvolle hapjes met een grote kan verfrissende sangria. Neem de tijd om de tafel te dekken met kleur en maak gebruik van de Le Creuset rainbow dinerborden, salade borden en ontbijtkommen om heerlijke hapjes te serveren. Maak het af met simpele maar elegante glazen om de Mediterrane sfeer in huis te halen.

Ga voor soulfood uit New Orleans.

Niet alleen de smaken en geuren uit andere food culturen inspireren ons, het zijn ook de gebruiken die een betoverend effect kunnen hebben. Ieder land heeft een eigen kijk op eten, dat is niet alleen te zien in wat ze eten, maar in de manier van serveren. Herinnert u zich nog die lange lunch in de zon op de laatste vakantiedag? Of die lange zwoele avond met een oneindig buffet, waar u zich meteen thuis voelde?

Steek met ons de oceaan over naar de warmte en gastvrijheid van New Orleans. Het maakt niet uit wat u serveert, als u het maar met warmte en met de hele familie deelt. Serveer direct uit de pan om een informele ontspannen sfeer te creëren. Kijk eens naar ons recept voor Gumbo van kip en rookworst, gemaakt in onze RVS Provençaalse Sauteerpan, die je zo van het fornuis op tafel kan zetten. Serveer hier gegrilde maïskolven bij in een gietijzeren grill en zet er een ovenschaal heerlijke rivierkreeft bij.
 
Image without a name
 
Image without a name

Vrolijk worden van kleur? Ga dan voor Aziatische kruiden.

U hoeft niet altijd een geheel nieuw recept te maken om nieuwe inspiratie op te doen. Kies eens nieuwe kruiden en smaken en mix deze met alledaags recepten om een geheel nieuwe smaaksensatie te creëren. Wanneer u de Aziatische kruiden leert kennen en gebruiken is er geen weg meer terug. Maakt u graag gestoomde vis? Voeg dan wat Thaise citroengras (sereh) toe voor een frisse en geurige twist op deze klassieker. Of voeg wat pit toe aan de doordeweekse avonden met een Thaise Rode Curry met Kip. Het begint allemaal met smaak. Mix allerlei verleidelijke kruiden om een levendige currypasta te creëren die het hele gezin zal laten watertanden voor het avondeten. Een curry draait om de verschillende lagen van smaken en kruiden in één pan. Als u het recept eenmaal onder de knie heeft wordt het zo onderdeel van uw doordeweekse menu.

Verbreed uw horizon. Leer nieuwe kooktechnieken.

Bent u een ervaren kok en klaar voor een uitdaging? Kijk dan eens naar de kooktechnieken en het keukengerei van andere culturen en leer deze te gebruiken in uw dagelijkse routine. Zo wordt koken nog leuker en verbreed u uw horizon met nieuwe kooktechnieken. Het resultaat is ook nog eens heel lekker.

De Marokkaanse keuken draait om de tajine, door zijn vernuftig design druppelt damp terug in het gerecht, wat zorgt voor meer smaak, het behoud van voedingsstoffen en perfect gegaarde maaltijden. Investeer in eentje van gietijzer voor een leven lang plezier en ontdek de geheimen en de gelaagdheid van smaken uit de tajine.

Gezond eten? Ga mee naar het Oosten.

Zoals iedere chef weet, restjes zijn de basis voor de meest creatieve maaltijden. Staat uw koelkast vol met restjes, gekookt, gestoomd of rauwe groenten? Blaas ze dan nieuw leven in met kleurrijke Indiase kruiden. Zo maakte wij er een rustgevende Buddah bowl van met geroosterde bloemkool en flespompoen. De perfecte combinatie van smaak, texturen en kleur is een feest voor het oog en ook nog eens een zeer gezonde lunch.

Nog zo’n mindfull idee uit het Oosten? Maak uw eigen Vietnamese Regenboog Spring Rolls met een Pinda dipsaus. Combineer traditionele ingrediënten zoals verse kruiden, julienne gesneden verse groenten en een pittige saus. Wij hebben de focus op een paar groenten gelegd in het recept, maar u kan van alles toevoegen. Heeft u nog groenten in de koelkast of overgebleven kip? Het kan allemaal. Geïnspireerd door verschillende landen en keukens is dit artikel nog maar het begin van uw Taste Adventure. Gebruik het als een kompas om koers te zetten naar nieuwe smaken en culturen vanuit uw eigen keuken. Bon voyage!
Image without a name