Waarom iedere keuken gietijzer kookgerei nodig heeft 

 

Ons kookgerei van geëmailleerd gietijzer staat voor duurzame kwaliteit, tijdloze stijl en heerlijk eten. Het is een must-have geworden voor thuiskoks over de hele wereld. Deze Franse erfgoedartikelen zijn in veel huishoudens erfstukken geworden en worden van generatie op generatie doorgegeven. Dus of u nu op het punt staat om uw eerste gietijzeren item te kopen of iets aan uw collectie wilt toevoegen; hier zijn enkele redenen om de sprong te wagen.   

Image without a name

Kookgerei dat een leven lang meegaat

Ons gietijzeren kookgerei is van topkwaliteit en belichaamt de essentie van culinair vakmanschap. Gietijzer staat bekend om zijn duurzaamheid en heeft de tand des tijds doorstaan als essentieel keukengerei. Sinds 1925 hebben we dit bijna onverwoestbare materiaal naar nieuwe hoogten van uitmuntendheid getild met ons nauwgezette vakmanschap en uitzonderlijke ontwerp. Elk stuk gietijzeren kookgerei wordt door onze ervaren ambachtslieden geproduceerd, waardoor de hoogste kwaliteit wordt gegarandeerd. Onze toewijding aan prachtig ontwerp, duurzaamheid en superieur resultaat heeft veelzijdig kookgerei mogelijk gemaakt, waardoor u kunt genieten van de smaken van hun verrukkelijke creaties.

Veelzijdigheid: Kleur en ontwerp

Als eerste merk voor kleurrijk kookgerei voegen we sinds onze oprichting een vleugje kleur toe aan keukens over de hele wereld. Wat begon als één kleur, ons kenmerkende Oranjerood, is uitgegroeid tot een regenboog aan tinten. Dit ongeëvenaarde kleurenassortiment combineert elegantie en moderniteit, en past bij alle interieurs en iedere smaak.

Naast een kleur voor elke keuken, hebben we ook een vorm en maat voor elke kooktechniek. Geëmailleerd gietijzeren kookgerei blinkt uit in sudderen, smoren en stoven. Deze kooktechnieken zijn ontworpen om voedsel langzaam te bereiden tot het perfect mals is, en zijn afhankelijk van gelijkmatige warmteverdeling. Dus, voor ieder recept hebben we het gietijzeren kookgerei dat bij u past.

Image without a name

Ronde gietijzeren stoofpan

Deze iconische gietijzeren stoofpan is een van onze meest veelzijdige items, —perfect voor het langzaam laten sudderen van soepen en stoofschotels en tegelijkertijd een alternatief voor uw bakbehoeften.

Image without a name

Campagnard in geëmailleerd gietijzer

Deze beginnersvriendelijke stoofpan is perfect voor smoren en bakken dankzij de brede en ondiepe vorm. Stel het op de proef wanneer u de volgende keer de perfecte karamellisatie wilt bereiken.

Image without a name

Gietijzeren skillets

Dit veelzijdige keukenwerkpaard’ maakt het mogelijk om zowel op het fornuis als in de oven te bakken. Na verloop van tijd ontwikkelt het interieur van zwart email een patina—, een natuurlijk voorkomende laag die helpt om gemakkelijk voedsel los te laten.

Image without a name

Gietijzeren grills

De kenmerkende lijnen op onze gietijzeren grills voegen een esthetisch tintje toe en dienen een praktisch doel: helpen het vet weg te leiden van het voedsel dat u bakt, wat resulteert in gezondere en knapperige resultaten.

Verhef smaken met gietijzer

Ons tijdloze vakmanschap heeft een revolutie teweeggebracht in de culinaire kunsten, waardoor uitzonderlijke kookresultaten worden behaald. Omdat we weten dat de sleutel tot culinaire excellentie ligt in het beheersen van de warmteoverdracht, maken we ons geëmailleerd gietijzer om een ongeëvenaarde warmte- en vochtverdeling te garanderen. Dit zorgt voor een onberispelijke textuur en smaak in ieder gerecht. Onze goed passende koepelvormige deksels, met ingebouwde stabilisatoren, dragen bij aan onze prachtige esthetiek en helpen smaak en vocht vast te houden. Voor u betekent dit de ontgrendeling van een wereld aan kookmogelijkheden.

 

Recepten voor gietijzer

Nu u op de hoogte bent van de eindeloze mogelijkheden ’van het materiaal, is het tijd om enkele recepten te verkennen die u in uw gietijzeren kookgerei kunt bereiden.

Image without a name

Geroosterde pompoen- en tijmsoep met Gruyere-kaas

Image without a name

De ultieme risotto

Image without a name

Paprika's gevuld met tomaat-pilavrijst en gegrilde halloumi

Image without a name

Gegrilde biefstuk met makkelijk platbrood met maar twee ingrediënten