- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 2 tl gehakte knoflook
- 2 tl gemalen gember
- 2 tl gehakt citroengras
- 2 tl gehakte groene chilipepers
- 2 kleine hele pangasius- of tilapiavissen, van ingewanden ontdaan en schoongemaakt (of een kleine, duurzaam gevangen vis)
- 1 bol knoflook, door de helft gesneden
- 2 limoenen in schijfjes
- 2 citroengrasstokjes, geplet
- Olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Om de boter te maken: Gebruik een foodprocessor om alle ingrediënten samen te voegen tot een pasta. Breng op smaak en zet apart.
-
2Verwarm de oven voor op 220°C en plaats een Le Creuset anti-aanbak vierkante braadslede van 26 cm in de oven om op te warmen.
-
3Vouw een groot vel bakpapier doormidden; na het vouwen moet het groot genoeg zijn voor beide vissen. Kruid de vis en leg de knoflook, limoenen en citroengras op het oppervlak van het bakpapier. Maak sneetjes in de huid van de vis. Leg ze bovenop de aromaten en wrijf beide vissen in met de geurige boter, en wrijf de boter ook in de gaatjes. Vul elke holte met een paar schijfjes limoen. Breng goed op smaak en besprenkel met een beetje olijfolie.
-
4Vouw het papier over de vis en vouw de randen om ze af te dichten. Plaats de vispapillot in de hete braadslede en bak 15 minuten. Haal uit de oven en open het pakketje. Zet het onbedekt terug in de oven voor 5-10 minuten. Serveer samen met knapperige geroosterde aardappelen en een zachte kruidensalade of andere bijgerechten naar keuze.