Vis in Papillot met Citroengras en Limoen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Vis in Papillot met Citroengras en Limoen
Een heerlijk aroma van citroengras en limoenboter zorgt voor zachte en smaakvolle vis. Eventueel kan zeebaars of forel gebruikt worden, waardoor de bereidingstijd met 5 minuten wordt verlengd.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de boter
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 2 tl gemalen gember
  • 2 tl gehakt citroengras
  • 2 tl gehakte groene chilipepers
Voor de vis
  • 2 kleine hele pangasius- of tilapiavissen, van ingewanden ontdaan en schoongemaakt (of een kleine, duurzaam gevangen vis)
  • 1 bol knoflook, door de helft gesneden
  • 2 limoenen in schijfjes
  • 2 citroengrasstokjes, geplet
  • Olijfolie
  • Bereidingswijze

  • 1
    Om de boter te maken: Gebruik een foodprocessor om alle ingrediënten samen te voegen tot een pasta. Breng op smaak en zet apart.
  • 2
    Verwarm de oven voor op 220°C en plaats een Le Creuset anti-aanbak vierkante braadslede van 26 cm in de oven om op te warmen.
  • 3
    Vouw een groot vel bakpapier doormidden; na het vouwen moet het groot genoeg zijn voor beide vissen. Kruid de vis en leg de knoflook, limoenen en citroengras op het oppervlak van het bakpapier. Maak sneetjes in de huid van de vis. Leg ze bovenop de aromaten en wrijf beide vissen in met de geurige boter, en wrijf de boter ook in de gaatjes. Vul elke holte met een paar schijfjes limoen. Breng goed op smaak en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • 4
    Vouw het papier over de vis en vouw de randen om ze af te dichten. Plaats de vispapillot in de hete braadslede en bak 15 minuten. Haal uit de oven en open het pakketje. Zet het onbedekt terug in de oven voor 5-10 minuten. Serveer samen met knapperige geroosterde aardappelen en een zachte kruidensalade of andere bijgerechten naar keuze.