Verschillende manieren om een gietijzeren stoofpan te gebruiken

Een gietijzeren stoofpan van Le Creuset (ook bekend als een Dutch Oven) is een zeer veelzijdig stuk kookgerei en kan worden gebruikt voor verschillende kookmethoden en recepten. Met een duurzame constructie, uitstekende warmtevasthouding en een levendig, kleurrijk email kan de pan van generatie— op generatie worden doorgegeven, wat de buy-it-for-life-gedachte van ons kookgerei weerspiegelt.


Met zoveel toepassingen en kookstijlen zullen onze gietijzeren potten snel een favoriet worden in uw keuken. Laat u inspireren door enkele van de vele toepassingen: slow cooking en eenpansgerechten, smoren en braden en bakken.

Image without a name

Slow cooking en eenpansgerechten

Ons gietijzeren kookgerei straalt echt als het gaat om het bereiden van heerlijke ovenschotels, eenpansgerechten en stoofschotels. Ze zijn perfect voor koken van grote maaltijden of meal prepping vanwege hun grote inhoud. De geëmailleerde gietijzeren constructie van de stoofpannen zorgt voor een superieure warmtevasthouding, constante temperatuur en gelijkmatig doorgekookt voedsel.


Bij langzaam gegaarde maaltijden trekken alle rijke ingrediënten in het gerecht terwijl het wordt bereid. Een nauwsluitende deksel houdt vocht en smaak vast, zodat alle ingrediënten goed mals worden. Met het zandkleurige email kunt u het koken met gemak in de gaten houden terwijl de ingrediënten perfect sudderen. Dit runderbourguignon is slechts één voorbeeld van de heerlijke recepten die in een stoofpan kunnen worden bereid.

Image without a name

Smoren en bakken

Ons gietijzeren kookgerei gaat gemakkelijk van fornuis naar oven naar tafel, ideaal om mee te smoren! Vooral de Signature Shallow Casserole is een favoriet voor deze kookstijl.


Braad op het fornuis om sappen in te sluiten en smaak te creëren. Voeg vloeistof toe, dek af met het deksel en plaats het in de oven om het af te maken. De constante, gelijkmatige warmte transformeert ingrediënten naar malse gerechten die u direct op tafel kunt zetten. Onze Coq au Vin Mousseux is een heerlijk recept om deze kooktechniek op uit te proberen.

Image without a name

Zoete en hartige lekkernijen bakken

Hoewel onze gietijzeren stoofpannen vooral geassocieerd worden met langzaam-kokende recepten, kunnen ze ook worden gebruikt om heerlijke broden, cakes en andere zoete of hartige gebakken lekkernijen te bereiden die hun veelzijdigheid —nog verder naar voren brengen. Van het bakken van panbrood met zaden tot gekrulde broodjes met framboos, een gietijzeren stoofpan verbetert de functionaliteit van uw keuken.


Geëmailleerd gietijzer creëert de perfecte omgeving voor het bakken van brood, omdat het stoom en vocht in de pan vasthoudt. Dat creëert brood van ambachtelijke kwaliteit met een knapperige korst en malse kruimel. De pan behoudt ook een subtiele en gelijkmatige warmte, wat resulteert in perfect gekookte en goudbruine gebakken producten en desserts. Professionele tip: Draai het deksel van de stoofpan ondersteboven en gebruik het als een apart bakoppervlak voor pasteien.

 

Kooktips voor gietijzer

Nu u vertrouwd ’bent met de technieken waarvoor onze gietijzeren stoofpannen kunnen worden gebruikt, kunt u onze beste tips voor het koken met gietijzer ontdekken om het beste uit uw gerechten te halen en hun volledige culinaire potentieel te ontgrendelen.

Lees meer
 

Voordelen van koken met gietijzer

Hoewel het kopen van een stoofpan misschien een aanzienlijke aankoop lijkt, krijgt u echt waar voor uw geld’ met dit iconische stuk kookgerei. Hiermee kunt u veel gerechten bereiden en verschillende kooktechnieken in één pan perfectioneren.

 

We hebben een maat voor iedereen en voor elk recept. De keuze van uw stoofpan hangt af van wat u kookt en voor hoeveel mensen. Lees meer over hoe u een stoofpan kiest die bij uw kookbehoeften past.

Image without a name
 

Lees meer over onze maten.

ONTDEK MEER
Image without a name
 

Leer meer over onze materialen.

Ontdek meer