Verschillende manieren om een gietijzeren stoofpan te gebruiken
Een gietijzeren stoofpan van Le Creuset (ook bekend als een Dutch Oven) is een zeer veelzijdig stuk kookgerei en kan worden gebruikt voor verschillende kookmethoden en recepten. Met een duurzame constructie, uitstekende warmtevasthouding en een levendig, kleurrijk email kan de pan van generatie— op generatie worden doorgegeven, wat de buy-it-for-life-gedachte van ons kookgerei weerspiegelt.
Met zoveel toepassingen en kookstijlen zullen onze gietijzeren potten snel een favoriet worden in uw keuken. Laat u inspireren door enkele van de vele toepassingen: slow cooking en eenpansgerechten, smoren en braden en bakken.
Slow cooking en eenpansgerechten
Ons gietijzeren kookgerei straalt echt als het gaat om het bereiden van heerlijke ovenschotels, eenpansgerechten en stoofschotels. Ze zijn perfect voor koken van grote maaltijden of meal prepping vanwege hun grote inhoud. De geëmailleerde gietijzeren constructie van de stoofpannen zorgt voor een superieure warmtevasthouding, constante temperatuur en gelijkmatig doorgekookt voedsel.
Bij langzaam gegaarde maaltijden trekken alle rijke ingrediënten in het gerecht terwijl het wordt bereid. Een nauwsluitende deksel houdt vocht en smaak vast, zodat alle ingrediënten goed mals worden. Met het zandkleurige email kunt u het koken met gemak in de gaten houden terwijl de ingrediënten perfect sudderen. Dit runderbourguignon is slechts één voorbeeld van de heerlijke recepten die in een stoofpan kunnen worden bereid.
Smoren en bakken
Ons gietijzeren kookgerei gaat gemakkelijk van fornuis naar oven naar tafel, ideaal om mee te smoren! Vooral de Signature Shallow Casserole is een favoriet voor deze kookstijl.
Braad op het fornuis om sappen in te sluiten en smaak te creëren. Voeg vloeistof toe, dek af met het deksel en plaats het in de oven om het af te maken. De constante, gelijkmatige warmte transformeert ingrediënten naar malse gerechten die u direct op tafel kunt zetten. Onze Coq au Vin Mousseux is een heerlijk recept om deze kooktechniek op uit te proberen.
Zoete en hartige lekkernijen bakken
Hoewel onze gietijzeren stoofpannen vooral geassocieerd worden met langzaam-kokende recepten, kunnen ze ook worden gebruikt om heerlijke broden, cakes en andere zoete of hartige gebakken lekkernijen te bereiden die hun veelzijdigheid —nog verder naar voren brengen. Van het bakken van panbrood met zaden tot gekrulde broodjes met framboos, een gietijzeren stoofpan verbetert de functionaliteit van uw keuken.
Geëmailleerd gietijzer creëert de perfecte omgeving voor het bakken van brood, omdat het stoom en vocht in de pan vasthoudt. Dat creëert brood van ambachtelijke kwaliteit met een knapperige korst en malse kruimel. De pan behoudt ook een subtiele en gelijkmatige warmte, wat resulteert in perfect gekookte en goudbruine gebakken producten en desserts. Professionele tip: Draai het deksel van de stoofpan ondersteboven en gebruik het als een apart bakoppervlak voor pasteien.
Kooktips voor gietijzer
Nu u vertrouwd ’bent met de technieken waarvoor onze gietijzeren stoofpannen kunnen worden gebruikt, kunt u onze beste tips voor het koken met gietijzer ontdekken om het beste uit uw gerechten te halen en hun volledige culinaire potentieel te ontgrendelen.
Voordelen van koken met gietijzer
Hoewel het kopen van een stoofpan misschien een aanzienlijke aankoop lijkt, krijgt u echt waar voor uw geld’ met dit iconische stuk kookgerei. Hiermee kunt u veel gerechten bereiden en verschillende kooktechnieken in één pan perfectioneren.
Alle warmtebronnen
Onze stoofpannen kunnen op alle kookplaten worden gebruikt, inclusief gas en inductie. Ze’ kunnen ook in de oven. Dit is optimaal voor het vooraf vermaken of bereiden van voedsel.
Prachtige kookresultaten
Dankzij ons verfijnde productieproces zorgen onze stoofpannen voor een gelijkmatige warmteverdeling om de smaak te verbeteren en karamelisatie te bevorderen, – een essentiële eerste stap in veel recepten.
Energiezuinig
U heeft maar middelhoge warmte nodig om te koken en de warmte te behouden.
Eenvoudig schoon te maken
Met de juiste verzorging en gebruik werkt ons glazuur als anti-aanbaklaag die zeer eenvoudig te reinigen is. Zorg ervoor dat u onze specialegietijzeren-pannenreiniger gebruikt om ze te onderhouden.
Superieure duurzaamheid
Mits goed gebruikt, zijn onze stoofpannen zo duurzaam dat levenslang heerlijke maaltijden ’produceren en worden ze ondersteund door onze geruststellende ’levenslange garantie.
We hebben een maat voor iedereen en voor elk recept. De keuze van uw stoofpan hangt af van wat u kookt en voor hoeveel mensen. Lees meer over hoe u een stoofpan kiest die bij uw kookbehoeften past.
Ontdek nog meer
Laat u inspireren door onze nuttige handleidingen en artikelen – Van het beste uit uw gietijzeren broodpan halen tot tips van experts over hoe u ervoor zorgt dat die lang meegaat.