- Groenten
Ingrediёnten
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 blikken hele tomaten, (400 g uitgelekt gewicht), zonder sap
- 4 middelgrote aubergines
- 250 g buffelmozzarella
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zeezout
- Vers gemalen peper
-
Bereidingswijze
-
1De oven voorverwarmen op 180 °C (heteluchtoven: 160 °C, gasoven: 4).
-
2Bak de knoflook in een pan met 3 eetlepels olijfolie gedurende 3 à 4 minuten. Van zodra de knoflook begint te bruinen, voeg de tomaten toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 8 à 10 minuten inkoken tot een dikke saus.
-
3Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm, bestrooi aan beide kanten met zout en leg op wat keukentissue. Dep de aubergineplakken na 30 minuten droog en bak ze in de resterende olijfolie lichtjes aan beide zijden aan in een pan met antiaanbaklaag. Leg ze daarna op het aanrecht op wat keukentissue en reserveer.
-
4Snij nu de mozzarella in plakken van 0,5 cm en zet alle ingrediënten klaar die nodig zijn voor de terrine.
-
5Leg om te beginnen enkele plakken aubergine op de bodem van de vorm. Strooi er daarna een handvol Parmezaanse kaas over. Daarboven volgt een laag met plakken mozzarella en om te eindigen een eetlepel tomatensaus. Herhaal dit proces tot de vorm vol is of alle ingrediënten opgebruikt zijn.
-
6Bak de terrine in een voorverwarmde oven gedurende ong. 30 minuten met gesloten deksel. Neem dan het deksel weg en laat nog 30 minuten in de oven staan.
-
7Neem de terrine tot slot uit de oven en laat op kamertemperatuur afkoelen.
-
8Serveer met een frisse salade met verse kruiden zoals kervel, koriander of dragon.