Vegetarische Paella

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Vegetarische Paella
Paella is een Spaanse rijstschotel die oorspronkelijk afkomstig is uit Valencia. Paella is zo wijd verbreid dat het beschouwd wordt als het nationale Spaanse gerecht, hoewel de Spanjaarden zelf deze schotel vooral associëren met de streek van Valencia. De traditionele paella wordt gemaakt met kip, konijn en andere Mediterrane ingrediënten. Wij hebben gekozen voor een vegetarische versie van deze heerlijke rijstschotel zodat je naar keuze je favoriete vlees of zeevruchten kan toevoegen.
INGREDIЁNTEN
  • Rijst & Granen
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 Spaanse virgin olijfolie
  • 1 grote witte ui, versnipperd
  • 2 knoflookteentjes, geplet
  • 1 kleine groene paprika, in stukken
  • 1 kleine rode paprika, in stukken
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el gedroogde gemengde kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 g paellarijst
  • 1l warme groentebouillon
  • Een snuifje saffraan
  • 1 x 400 g gehakte tomaten in blik
  • 140 g diepvrieserwten
  • 100 g diepgevroren prinsessenboontjes
  • Zeezout & versgemalen zwarte peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Plaats de paellapan op middelhoog vuur, voeg de olie toe en warm zachtjes op. Voeg de ui toe en bak gedurende 5 minuten tot ze zacht is alvorens de knoflook toe te voegen. Bak nog een minuut.
  • 2
    Voeg de gesneden paprika's in de pan bij, strooi er het paprikapoeder over en de gemengde kruiden. Laat de kruiden even roosteren gedurende 1 à 2 minuten. Blijf roeren zodat ze niet aanbranden.
  • 3
    Voeg er de tomatenpuree bij gevolgd door de paellarijst. Roer goed zodat de rijst de kruiden volledig opneemt.
  • 4
    Giet er 800 ml bouillon bij gevolgd door de saffraan en wat peper en zout. Voeg er de gehakte tomaten bij, roer alles door elkaar en laat 20 minuten sudderen op een middelhoog tot laag vuur. Roer regelmatig.
  • 5
    Voeg er na 10 minuten de resterende 200 ml bouillon bij. Na een kwartier kooktijd voeg de erwten en de prinsessenbonen toe aan de bijna gekookte paella. Wanneer de erwten ontdooid zijn en de rijst gaar is maar nog een beetje beet heeft, neem de paella van het vuur en kruid indien nodig wat bij.
  • 6
    Laat de paella nog 5 minuten rusten en zet dan de pan op tafel, klaar om samen toe te tasten!
 
Heb je liever een paella met zeevruchten of vlees? Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd gemengde zeevruchten toe of zo lang tot ze gaar zijn. Kies je voor vlees zoals kip of konijn, voeg het dan toe in de tweede stap, bak het vlees bruin en voeg dan de kruiden en de rijst toe.
 
 
Le Creuset