- Rijst & Granen
Ingrediёnten
- 1 Spaanse virgin olijfolie
- 1 grote witte ui, versnipperd
- 2 knoflookteentjes, geplet
- 1 kleine groene paprika, in stukken
- 1 kleine rode paprika, in stukken
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 el gedroogde gemengde kruiden
- 1 el tomatenpuree
- 300 g paellarijst
- 1l warme groentebouillon
- Een snuifje saffraan
- 1 x 400 g gehakte tomaten in blik
- 140 g diepvrieserwten
- 100 g diepgevroren prinsessenboontjes
- Zeezout & versgemalen zwarte peper
-
Bereidingswijze
-
1Plaats de paellapan op middelhoog vuur, voeg de olie toe en warm zachtjes op. Voeg de ui toe en bak gedurende 5 minuten tot ze zacht is alvorens de knoflook toe te voegen. Bak nog een minuut.
-
2Voeg de gesneden paprika's in de pan bij, strooi er het paprikapoeder over en de gemengde kruiden. Laat de kruiden even roosteren gedurende 1 à 2 minuten. Blijf roeren zodat ze niet aanbranden.
-
3Voeg er de tomatenpuree bij gevolgd door de paellarijst. Roer goed zodat de rijst de kruiden volledig opneemt.
-
4Giet er 800 ml bouillon bij gevolgd door de saffraan en wat peper en zout. Voeg er de gehakte tomaten bij, roer alles door elkaar en laat 20 minuten sudderen op een middelhoog tot laag vuur. Roer regelmatig.
-
5Voeg er na 10 minuten de resterende 200 ml bouillon bij. Na een kwartier kooktijd voeg de erwten en de prinsessenbonen toe aan de bijna gekookte paella. Wanneer de erwten ontdooid zijn en de rijst gaar is maar nog een beetje beet heeft, neem de paella van het vuur en kruid indien nodig wat bij.
-
6Laat de paella nog 5 minuten rusten en zet dan de pan op tafel, klaar om samen toe te tasten!