Vegetarisch Curryschotel met Pistachenoten en Zwarte Peper

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Vegetarisch Curryschotel met Pistachenoten en Zwarte Peper
Deze gewaagde en uniek combinatie van ingrediënten maken van dit gerecht een perfecte maaltijd voor vegetariërs en vleeseters. De rijke, romige saus zit vol smaak zonder te overheersen. U kan dit gerecht ook maken met uw eigen gekozen favoriete groenten.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g geschilde butternutpompoen, gesneden in stukken van 2,5 cm x 5 cm
  • 150 g babymaïs
  • 300 g broccolini, dikkere stengels in de lengte in twee gesneden
  • 2 medium uien, grofgehakt
  • 100 g hele pistachenoten
  • 50 g verse koriander, met steeltjes
  • 6 groene kardemompeulen, geplet, enkel de zwarte zaadjes, schillen verwijderd
  • 2 lange rode Spaanse pepertjes
  • 7,5 cm verse gember, geschild en grofgehakt
  • 5 dikke teentjes knoflook, geschild
  • 2 eetlepels versgemalen zwarte peper
  • Maldon zeezout
  • Plantaardige olie
  • Bereidingswijze

  • 1
    Giet voldoende plantaardige olie in de braadpan zodat de bodem bedekt is en warm op een laag tot halfhoog vuur zachtjes op.
  • 2
    Doe de koriander, de kardemompeulen, Spaanse pepertjes, gember, knoflook en pistachenoten in een blender, voeg voldoende water toe om alles te bedekken en mix tot een gladde, groene pasta.
  • 3
    Fruit de uien zachtjes in de braadpan tot ze glazig zijn, voeg de flespompoen toe en roerbak gedurende 1 minuut alvorens de zwarte peper toe te voegen. Doe de currypasta met pistachenoten erbij en roer. Giet genoeg water op kamertemperatuur in de braadpan tot alle ingrediënten bedekt zijn. Kruid naar smaak met voldoende zout en zet het vuur zachter. Laat nog 20 minuten sudderen.
  • 4
    Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de babymaïs en de broccoli toe en roer voorzichtig. Laat nog 10 à 12 minuten sudderen tot de maïs en de broccoli voldoende gaar zijn voor jou.
  • 5
    Serveer met rijst, naan of platbrood.
  • 6
    Je kan als proteïnebron ook stukken kippenfilet, zeevruchten of blokjes Indiase paneer gebruiken.