- Groenten
Ingrediёnten
- 500 g geschilde butternutpompoen, gesneden in stukken van 2,5 cm x 5 cm
- 150 g babymaïs
- 300 g broccolini, dikkere stengels in de lengte in twee gesneden
- 2 medium uien, grofgehakt
- 100 g hele pistachenoten
- 50 g verse koriander, met steeltjes
- 6 groene kardemompeulen, geplet, enkel de zwarte zaadjes, schillen verwijderd
- 2 lange rode Spaanse pepertjes
- 7,5 cm verse gember, geschild en grofgehakt
- 5 dikke teentjes knoflook, geschild
- 2 eetlepels versgemalen zwarte peper
- Maldon zeezout
- Plantaardige olie
-
Bereidingswijze
-
1Giet voldoende plantaardige olie in de braadpan zodat de bodem bedekt is en warm op een laag tot halfhoog vuur zachtjes op.
-
2Doe de koriander, de kardemompeulen, Spaanse pepertjes, gember, knoflook en pistachenoten in een blender, voeg voldoende water toe om alles te bedekken en mix tot een gladde, groene pasta.
-
3Fruit de uien zachtjes in de braadpan tot ze glazig zijn, voeg de flespompoen toe en roerbak gedurende 1 minuut alvorens de zwarte peper toe te voegen. Doe de currypasta met pistachenoten erbij en roer. Giet genoeg water op kamertemperatuur in de braadpan tot alle ingrediënten bedekt zijn. Kruid naar smaak met voldoende zout en zet het vuur zachter. Laat nog 20 minuten sudderen.
-
4Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de babymaïs en de broccoli toe en roer voorzichtig. Laat nog 10 à 12 minuten sudderen tot de maïs en de broccoli voldoende gaar zijn voor jou.
-
5Serveer met rijst, naan of platbrood.
-
6Je kan als proteïnebron ook stukken kippenfilet, zeevruchten of blokjes Indiase paneer gebruiken.