- Groenten
Ingrediёnten
- 200 g diepvrieserwten
- 1 biologische limoen
- 1-2 el tahini (sesampasta)
- Optioneel ½-1 teen knoflook
- 1 handje verse koriander
- 1 kl zout
- Cayennepeper
-
Bereidingswijze
-
1Giet kokend water over de erwten en laat ze een paar minuten staan. Giet het water af en spoel de erwten af onder koud water.
-
2Was de limoen goed en wrijf hem droog. Rasp vervolgens de zeste op een fijne rasp en pers de limoen uit.
-
3Zodra de doperwten zijn afgekoeld, pureert u ze met het limoensap en een beetje limoenrasp, tahini, knoflook en koriander in een hakmolen of staafmixer. Breng op smaak met zout en cayennepeper, bestrooi met de resterende limoenzeste en serveer in Le Creuset Aardewerk Ramekins van 200 ml.
-
4Tip van de chef: De veganistische dip smaakt lekker bij knapperige groentereepjes of als spread voor erwtenbruschetta op kleine geroosterde ciabattaschijfjes. U kunt de sesampasta vervangen door zonnebloemboter, cashewboter, amandel- of pindakaas. In plaats van koriander en limoen kunt u ook basilicum en citroen gebruiken. U kunt de dip 1-2 dagen van tevoren bereiden en in een luchtdichte pot (met een laagje olijfolie erop) in de koelkast bewaren.