Veganistische erwtendip

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
1-2 1-2
Veganistische erwtendip
Deze snelle en eenvoudige dip kan tot 2 dagen van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard tot hij wordt opgediend. De dip is zowel veganistisch als veelzijdig!
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 200 g diepvrieserwten
  • 1 biologische limoen
  • 1-2 el tahini (sesampasta)
  • Optioneel ½-1 teen knoflook
  • 1 handje verse koriander
  • 1 kl zout
  • Cayennepeper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Giet kokend water over de erwten en laat ze een paar minuten staan. Giet het water af en spoel de erwten af onder koud water.
  • 2
    Was de limoen goed en wrijf hem droog. Rasp vervolgens de zeste op een fijne rasp en pers de limoen uit.
  • 3
    Zodra de doperwten zijn afgekoeld, pureert u ze met het limoensap en een beetje limoenrasp, tahini, knoflook en koriander in een hakmolen of staafmixer. Breng op smaak met zout en cayennepeper, bestrooi met de resterende limoenzeste en serveer in Le Creuset Aardewerk Ramekins van 200 ml.
  • 4
    Tip van de chef: De veganistische dip smaakt lekker bij knapperige groentereepjes of als spread voor erwtenbruschetta op kleine geroosterde ciabattaschijfjes. U kunt de sesampasta vervangen door zonnebloemboter, cashewboter, amandel- of pindakaas. In plaats van koriander en limoen kunt u ook basilicum en citroen gebruiken. U kunt de dip 1-2 dagen van tevoren bereiden en in een luchtdichte pot (met een laagje olijfolie erop) in de koelkast bewaren.