- Fruit
Ingrediёnten
- 6 eidooiers
- 100 g suiker
- 400 ml passievrucht-, mango- en sinaasappelsap
- 45 g boter
- Sap en rasp van 1 limoen
- 35 g maïzena
- 200 g bloem
- 45 g kokosvlokken
- 100 g boter
- 1 el bloemsuiker
- 2 tot 3 el water
- 2 eiwitten
- 100 g suiker
- Zest van citroen
- 20 g geroosterde kokosvlokken
-
Bereidingswijze
-
1Begin met het bereiden van de crème. Meng alle ingrediënten in een steelpannetje. Laat het mengsel op laag vuur, met zachtjes roeren, gedurende 8 tot 10 minuten indikken. De crème mag niet koken of aanbranden.
-
2Als de crème dik genoeg is, giet u het mengsel in een kan, bedek deze goed met vershoudfolie en laat volledig afkoelen in de koelkast.
-
3Verwarm de oven voor op 200°C (als gas: niveau 6, heteluchtoven: 180°C).
-
4Bereid het deeg: doe de bloem, boter, bloemsuiker en kokosvlokken in een kom. Meng tot het gemakkelijk afbrokkelt.
-
5Voeg 2 tot 3 theelepels water toe en kneed het mengsel tot een stevig deeg . Wikkel in vershoudfolie en koel gedurende 30 minuten.
-
6Rol het afgekoelde deeg, op een met bloem bestoven oppervlak, uit tot de vorm van de skillet en zorg dat het deeg net wat uitsteekt. Vet de skillet in en leg hier voorzichtig het deeg in. De randen mogen wat uitsteken, deze gaan nog inkrimpen.
-
7Prik het deeg meerdere malen met een vork. Dek af met bakpapier en voeg bakbonen toe, zodat het deeg niet zal opstijgen.
-
8Bak gedurende 10 minuten. Verwijder de bakbonen en bak nog eens 8 minuten. Haal de skillet uit de oven en laat iets afkoelen.
-
9Vul het deeg met de afgekoelde crème. Nu is het tijd om de meringue te bereiden.
-
10Maak een kom schoon met een beetje citroensap en klop hierin de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de suiker met een eetlepel, onder voortdurend roeren toe. Blijf kloppen wanneer de suiker is opgelost. De meringue is klaar wanneer het een stevig, glimmend geheel is en wanneer u de kom op zijn kop kan houden.
-
11Giet het meringuemengsel in een spuitzak met spuitmond, draai kleine rozetjes op de crème en bestrooi de taart met kokosvlokken. Bak dese nog 15 eens minuten af.
-
12Haal uit de oven en garneer met kokosvlokken. Bon Appétit!