- Fruit
Ingrediёnten
- 125 ml sweet blush of rosé schuimwijn
- 250 ml water
- 25 ml basterdsuiker
- 1 el gelatinepoeder
- 2 kl koud water
- Frambozen, om te garneren
- 250 g frambozen
- 3 vrije uitloop eieren, goed geklutst
- 270 ml basterdsuiker
- 3 el citroen- of limoensap (sap van 2 kleine citroenen)
- 45 g gezouten boter
- 240 ml slagroom, zacht geklopt
- 240 ml vanillevla
- Kleine vanillebiscuitcake
- Frambozen, om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1Voor de mousserende wijngelei: warm de schuimwijn op met het water en de suiker op een zacht vuur. Eenmaal de suiker opgelost is, laat 30 seconden koken en neem van het vuur.
-
2Strooi het gelatinepoeder in het koude water in een kleine kom en laat de gelatine gedurende 2 à 3 minuten zwellen. Voeg een beetje van de warme schuimwijnmengeling bij en roer om op te lossen. Voeg dan de rest van de warme wijnmengeling toe.
-
3Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verdeel de gelei in 8 Le Creuset bekerglazen en voeg 1 framboos per glas toe. Dek ieder glas af met vershoudfolie en laat een nacht koelen in de koelkast.
-
4Voor de frambozencurd: doe alle ingrediënten in een middelgrote Le Creuset steelpan en warm zachtjes op. Roer voortdurend tot de suiker opgelost is en de boter gesmolten.
-
5Roer nog 10 à 15 minuten tot de frambozen uiteengevallen zijn en de bereiding op de achterkant van de lepel blijft plakken. Het is belangrijk om de bereiding niet te warm te laten worden, ze mag niet koken anders zullen de eieren schiften. Neem van het vuur en giet door een zeef. Druk aan om zoveel mogelijk frambozen erdoor te krijgen. Dek af en laat afkoelen alvorens een nacht in de koelkast te zetten.
-
6Om samen te stellen: gebruik een koekjesvorm en snijd cirkels van 1 cm dik uit de biscuitcake zodat ze onderaan in het bekerglas passen, boven de gelei. Kantel het bekerglas en plaats de cake voorzichtig erin zodat hij niet breekt en perfect op de gestijfde gelei past.
-
7Verdeel de vanillevla over de bekerglazen en werk af met een laagje slagroom en tot slot een laag frambozencurd. Garneer met verse frambozen en bestuif met bloemsuiker voor het serveren.
-
8Dek af en zet tot 4 uur in de koelkast.