- Groenten
Ingrediёnten
- 6 rode baby-uitjes, gepeld en in ringen
- Olijfolie, om in te bakken
- 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- 5 g gerookte paprikapoeder
- 10 g gemalen komijn
- 10 g gemalen koriander
- 4x 400 g cherry-trostomaatjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 60 g suiker
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 100 g babyspinazie
- 3 scharreleieren
- Wraps, geroosterd om op te dienen
- 80 g snel ingemaakte rode uien voor de garnering
- Gewone dikke yoghurt (Griekse yoghurt) om op te dienen
-
Bereidingswijze
-
1Zet uw Le Creuset Signature Hapjespan van 28 cm op middelhoog vuur en fruit de uitjes in een scheutje olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en kruiden toe en sauteer voor 2 minuten.
-
2Voeg de tomaten uit blik toe en roer. Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en kook nog eens 2 minuten; breng op smaak. Zet het vuur lager en laat 30-40 minuten lang sudderen.
-
3Breng zo nodig op smaak met zout en peper. Op dit punt moet de saus vol van smaak zijn en iets zijn ingedikt.
-
4Maak 6 kleine kuiltjes in de saus en bedek deze met babyspinazie. Breek de eieren één voor één rechtstreeks in de kuiltjes met spinazie en bak ze tot ze gestold zijn. Plaats een braadpandeksel van Le Creuset of een houten snijplank over de pan om de bovenkant van het ei sneller te laten stollen.
-
5Dien direct op met opgewarmde, geroosterde wraps, ingemaakte rode uitjes en dikke yoghurt.