- Bloem
Ingrediёnten
- 500 ml volle melk
- 1 vanillestokje, geschraapt
- 125 g bloem
- 250 g witte suiker
- 3 eierdooiers
- 60 ml donkere rum
- Boter of bakspray, om in te vetten
-
Bereidingswijze
-
1Breng de melk samen met de geschraapte vanillezaadjes aan de kook. Dek af en laat afkoelen.
-
2Meng de bloem en de suiker in een kom en giet er de afgekoelde melk bij. Voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg de donkere rum toe. Zeef het en zet het 12 tot 24 uur in de koelkast.
-
3Haal het mengsel de volgende dag 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Vet de kopjes van de Le Creuset-schaal voor cannelé’s royaal in met boter en giet ze voor ¾ vol met het mengsel.
-
4Verwarm de oven voor op 240°C.
-
5Bak 10 minuten op 240°C en daarna nog 60 minuten op 180°C.
-
6Controleer de kleur van de cannelé’s aan het einde van de baktijd. Als ze nog licht van kleur zijn, bak ze dan nog 5 minuten.
-
7Laat de cannelé’s afkoelen in de vorm. Haal ze eruit als ze afgekoeld zijn en geniet ervan.
-
8Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, want anders lopen de cannelé’s over tijdens het bakken.