Ingrediёnten
- 2 tonijnsteaks
- 119 g dukkah kruiden (uit de winkel)
- 30 ml olijfolie
- Zeezout
- 15 g peterselie, grof gehakt
- 3 of 4 lente-uitjes, grof gehakt
- Sap en geraspte schil van 1 kleine citroen
- 30 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
- Zeezout en zwarte peper
- 45 ml olie
- Zure room
- Minikomkommers, in dunne plakjes
- Ingelegde rode uien
- Micro bladgroen (bijv. tuinkers) om te garneren (optioneel)
-
Bereidingswijze
-
1Doe voor de pesto de peterselie, lente-uitjes, citroenschil, Parmezaanse kaas, een flinke snuf zout en een royale hoeveelheid peper in een keukenmachine en pulseer een paar keer om fijn te hakken. Voeg de olie toe en meng tot een mooi geheel. Doe het in een kom en roer het citroensap erdoor.
-
2Voor de tonijnsteak, dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier. Verhit een vierkante grillit van 26 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met olijfolie en zeezout en schroei 1-2 minuten aan elke kant. Laat 2 minuten rusten voordat u ze dun snijdt. Rooster de dukkah in een droge pan tot deze geurig is, haal hem uit het vuur en voeg 2 – 3 eetlepels olijfolie toe. Snijd de tonijn en serveer met toefjes zure room, gesneden komkommers en ingemaakte uien, besprenkeld met de pesto en geroosterd met dukkah om te serveren.