- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- Olijfolie, om te besprenkelen
- 3 sjalotten of kleine rode uien, geschild en in kwartjes gesneden
- 5 ml chilipasta
- 70 g tomatenpuree
- 5 g gerookte paprikapoeder
- 2 teentjes look, gepeld en fijngesneden
- 3x 400 g kerstomaatjes uit blik
- 1 liter kippenbouillon
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 6 x 100 g heek (zonder huid) of andere geschikte witvis
- Sap en zest van 2 limoenen, plus extra om te serveren
- Verse koriander, om te serveren
- Geroosterde tortilla wraps
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm een Le Creuset Ronde Signature Braadpan met olijfolie op een matig vuur. Fruit de sjalotten tot ze goudbruin zijn. Voeg de chilipasta en het paprikapoeder toe en bak tot deze geurig zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomaten in blik en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten sudderen. Breng op smaak.
-
2Kruid de heekporties en laat ze voorzichtig in de sudderende soep vallen. Kook voor 5 minuten totdat de vis net gaar is. Zet het vuur uit, breng op smaak en maak de soep af met het sap en de zeste van de limoenen. Serveer onmiddellijk in Le Creuset Ontbijtkommen met geroosterde tortilla wraps en koriander.