Thaise rundvleessalade met ingelegde gojibessen en cashew-gemberdressing

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
2-4 2-4
Thaise rundvleessalade met ingelegde gojibessen en cashew-gemberdressing
Sappige ribeye steak gecombineerd met ingemaakte gojibessen en een cashew-gemberdressing maken van deze Thaise rundvleessalade een heerlijk, gemakkelijk en gezond lunchrecept.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 ribeye biefstukken
VOOR DE MARINADE
  • Zeste van 2 limoenen
  • 45 ml (3 el) limoensap
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • 1 el versgeraspte gember
  • 15 ml (1 el) honing
  • 10 ml (2 tl) vissaus
  • 15 ml (1 el) geroosterde sesamolie
  • 30 ml (1 el) plantaardige olie
VOOR DE INGEMAAKTE GOJIBESSEN
  • 45 ml (3 el) appelciderazijn, opgewarmd
  • 10 ml (2 tl) honing
  • ½ tl fijn zout
  • 1/3 cup gojibessen
VOOR DE CASHEW-GEMBERDRESSING
  • 100 g cashewnoten, 30 minuten geweekt in heet water
  • 15 ml (1 el) vers geraspte gember
  • 20 ml sojasaus
  • 10 ml (2 tl) honing
  • 20 ml appelciderazijn
  • 80 ml koud water
  • 15 ml (1 el) limoensap
VOOR DE SALADE
  • 4 minikomkommers, in dunne plakjes
  • 1 kleine paarse kool, versnipperd
  • 1 kleine groene kool, versnipperd
  • 2 wortelen, geschild en dun geschaafd
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 rode peper, zaadjes geschraapt en fijngesneden
  • ½ cup van elk: verse munt, koriander en basilicum
  • 30 ml (2 el) geroosterde sesamzaadjes, als garnering
  • ¼ tl gedroogde rode chilivlokken
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe voor de marinade alle ingrediënten in een kleine mengkom en klop met een garde door elkaar.
  • 2
    Leg de steaks op een niet-reactieve schaal. Sprenkel de helft van de marinade erover. Dek af en zet enkele uren in de koelkast om te marineren. Bewaar de rest van de marinade als saladedressing.
  • 3
    Meng voor de ingelegde gojibessen alle ingrediënten in een kom. Zet 30 minuten opzij om te macereren.
  • 4
    Laat om de dressing te maken de cashewnoten uitlekken en doe ze dan in een keukenmachine. Voeg de overige dressingingrediënten toe en mix ze tot een gelijkmatig geheel.
  • 5
    Breng de gemarineerde biefstukken voor het grillen op kamertemperatuur. Verhit een ondiepe gietijzeren grill van 30 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset tot hij heet is. Braad de biefstukken 3-4 minuten lang aan op middelhoog vuur. Draai om en kook nog eens 3 minuten of tot ze naar wens gegaard zijn. Laat 5-7 minuten rusten voor het aansnijden.
  • 6
    Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de sesamzaadjes, in een grote kom. Voeg de resterende marinade toe en schep lichtjes om. Doe de salade in een serveerschaal. Schik de gesneden biefstuk op de salade. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer de cashewdressing erbij.