- Vlees
Ingrediёnten
- 2 ribeye biefstukken
- Zeste van 2 limoenen
- 45 ml (3 el) limoensap
- 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- 1 el versgeraspte gember
- 15 ml (1 el) honing
- 10 ml (2 tl) vissaus
- 15 ml (1 el) geroosterde sesamolie
- 30 ml (1 el) plantaardige olie
- 45 ml (3 el) appelciderazijn, opgewarmd
- 10 ml (2 tl) honing
- ½ tl fijn zout
- 1/3 cup gojibessen
- 100 g cashewnoten, 30 minuten geweekt in heet water
- 15 ml (1 el) vers geraspte gember
- 20 ml sojasaus
- 10 ml (2 tl) honing
- 20 ml appelciderazijn
- 80 ml koud water
- 15 ml (1 el) limoensap
- 4 minikomkommers, in dunne plakjes
- 1 kleine paarse kool, versnipperd
- 1 kleine groene kool, versnipperd
- 2 wortelen, geschild en dun geschaafd
- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 rode peper, zaadjes geschraapt en fijngesneden
- ½ cup van elk: verse munt, koriander en basilicum
- 30 ml (2 el) geroosterde sesamzaadjes, als garnering
- ¼ tl gedroogde rode chilivlokken
-
Bereidingswijze
-
1Doe voor de marinade alle ingrediënten in een kleine mengkom en klop met een garde door elkaar.
-
2Leg de steaks op een niet-reactieve schaal. Sprenkel de helft van de marinade erover. Dek af en zet enkele uren in de koelkast om te marineren. Bewaar de rest van de marinade als saladedressing.
-
3Meng voor de ingelegde gojibessen alle ingrediënten in een kom. Zet 30 minuten opzij om te macereren.
-
4Laat om de dressing te maken de cashewnoten uitlekken en doe ze dan in een keukenmachine. Voeg de overige dressingingrediënten toe en mix ze tot een gelijkmatig geheel.
-
5Breng de gemarineerde biefstukken voor het grillen op kamertemperatuur. Verhit een ondiepe gietijzeren grill van 30 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset tot hij heet is. Braad de biefstukken 3-4 minuten lang aan op middelhoog vuur. Draai om en kook nog eens 3 minuten of tot ze naar wens gegaard zijn. Laat 5-7 minuten rusten voor het aansnijden.
-
6Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de sesamzaadjes, in een grote kom. Voeg de resterende marinade toe en schep lichtjes om. Doe de salade in een serveerschaal. Schik de gesneden biefstuk op de salade. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer de cashewdressing erbij.