- Vlees
Ingrediёnten
- 1 el arachideolie
- 1 gele paprika, in ringen gesneden
- 100 g peultjes, in de lengte gesneden
- 1 groene peper
- 2 lente-uien
- 1 limoen
- ½ knoflookteentje, fijngehakt
- 1 strengel citroengras
- ½ bosje Thaise basilicum
- 3-4 el nuoc-mâm saus
- 200 g Japanse pasta (Konjac Shirataki pasta, spaghetti type)
- 2 el mengeling van geroosterde en gezouten noten, grof gesneden
- Zout en zwarte peper van de molen
- 8 plakjes (ongeveer 140 g) gekookt rosbief
-
Bereidingswijze
-
1Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprika en de peultjes gedurende 4 minuten. Breng op smaak met zout en laat het afkoelen op een bord. Open de groene peper in de lengte, verwijder de zaden, was en snijd in kleine stukken. Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Hak het groen fijn. Snijd de limoen doormidden. Pers de ene helft en snijd de andere helft in dunne plakjes. Verwijder de wortel en stengel van het citroengras. Snijd het onderste deel heel dun. Strip twee Thaise basilicumstengels en snijd heel dun. Meng het citroengras, 2 eetlepels van de nuoc-mâmsaus en de arachideolie. Breng de saus op smaak met zout, peper en mogelijk een beetje meer nuoc-mâmsaus. Doe de pasta in een vergiet, spoel af met koud water en giet af. Meng de pasta, gekoelde groenten en uienringen en breng op smaak met een beetje saus. Bestrooi met het groen van de lente-uien en de groene peper. Bevochtig met de rest van de marinade en laat 10 minuten marineren. Verwijder vlak voor het serveren de resterende basilicumstelen. Verspreid de pastasalade in twee kommen van Le Creuset, besprenkel met walnoten en basicicum en serveer met rosbief.