- Zeevruchten
Ingrediёnten
- 8 teentjes look
- 1 ½ citroengras
- 1 ½ eetl. verse gember (of galangal)
- 15 peperbolletjes
- ½ eetl. komijn
- 3 sjalotten
- 1 eetl. garnalenpasta
- 3-4 eetl. gehakte koriander (evt. met wortel)
- Sap van twee limoenen
- 10-15 groene thai-chilipepers
- 2 eetl. smaakneutrale olie
- 1 groot blik kokosmelk (400 ml)
- 3 gekneusde basilicumblaadjes (evt. thaibasilicum)
- 2 dl visfond (of water)
- 2 eetl. suiker2 eetl. vissaus
- 1 venkel
- 12 - 15 zeeduivelwangen
- 0,5 kg venusmosselen
- Fijngehakte lenteui & basilicum voor garnering
-
Bereidingswijze
-
1Doe alle ingrediënten voor de groene kerrie in een vijzel en stamp fijn tot een homogene massa. Voeg eventueel een beetje water toe om het proces te vergemakkelijken. Doe olie in een warme sauteerpan en rooster de groene kerrie tot hij begint te ruiken. Voeg kokosmelk, basilicum en fond toe. Breng op smaak met suiker en vissaus en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Doe de stukken venkel en de zeeduivelwangen in de pan en laat op een laag vuur sudderen gedurende 3-4 minuten. Voeg daarna de mosselen toe en laat 3 minuten dampen met het deksel op de pot. Werk de kerrie af met basilicum en fijngehakte lente-ui. Dien op met rijst of noedels.
-
2Dien op met rijst of noedels.