Terrine van coquilles

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Terrine van coquilles
Dit traditionele Franse recept is ideaal voor elke feestmaaltijd. Bereid het van tevoren en klop de saus gewoon kort voor het serveren op. Zo heb je een ongecompliceerd voorgerecht dat de show steelt.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & Zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de terrine:
  • 5 sneetjes toastbrood zonder korst, dik gesneden
  • 1 el kabeljauweitjes
  • 100 ml room
  • 300 g kwark
  • sap van ½ citroen
  • 4 eieren
  • 6 coquilles, zonder schelp
Voor de saus:
  • 4 el room, roomkaas
  • 1 kleine portie zwarte kaviaar
  • 10 g dille, fijngehakt
  • 10 g bieslook, fijngehakt
Om te garneren:
  • partjes citroen
  • dille, fijngehakt
  • bieslook, fijngehakt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Warm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven: 160 °C, gasoven: 4).
  • 2
    Warm het brood, de kaviaar en de room in een kookpot met antiaanbaklaag op grote hitte op. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel. Neem de bereiding van het vuur van zodra het brood zacht geworden is, de room heeft opgenomen en van de zijde van de kookpot loskomt.
  • 3
    Giet de broodbereiding in de mixer en mix samen met de kwark, het citroensap en de eieren tot een homogene massa.
  • 4
    Bekleed de terrine met bakpapier en vul tot de helft met de brood- en kwarkmengeling. Leg de coquilles voorzichtig op de vulling. Vul de vorm verder met de mengeling tot het eerste maatstreepje en plaats het deksel erop. Let op, als de terrine te vol is, past het deksel er niet meer op.
  • 5
    Breng water aan de kook en giet voorzichtig in een hoge bakplaat. Plaats de terrine zo in de bakplaat dat het water tot de helft komt. Zet het bakblik voorzichtig in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.
  • 6
    Neem dan de terrine uit de oven en laat afkoelen. Van zodra de terrine genoeg afgekoeld is, leg de pers in de vorm en plaats het deksel er terug op. Plaats de terrine nu gedurende 24 uur in de koelkast.
  • 7
    Haal de terrine uit de koelkast, maak de terrine voorzichtig los uit de vorm en plaats op een opdienschotel. Zo kan de terrine zich zetten terwijl de saus klaargemaakt wordt.
  • 8
    Roer voor de saus voorzichtig de room, de kaviaar, de dille en de bieslook met een vork door elkaar.
  • 9
    Snij nu de terrine in royale sneden en giet er wat saus over. Garneer met kruiden en dien op met een partje citroen.
 
Als de coquilles echt groot zijn, kan je ze ook in twee snijden zodat ze niet wegzinken in de brood-verse kaasmengeling.
Bereid de saus net voor het opdienen, anders kleurt de kaviaar de saus zwart.
Hierbij past een verse, groene salade.
 
 
Le Creuset