- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 100 g sugarsnaps
- 2 limoenen (onbespoten)
- 40 g wasabi-gecoate pinda's
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 200 ml kokosmelk
- 100 - 125 g verse pasta
- Zout en versgemalen witte peper
- 100 ml groentebouillon
- 1 eetlepel sojasaus
- 150 gram babyspinazie
- 1 koffielepel margarine of veganistische boter
- 1⁄4 pakje saffraan
- 4 coquilles
- 2 eetlepels margarine of veganistische boter
- 1 vel filogdeeg (30 x 31 cm)
-
Bereidingswijze
-
1Was de sugarsnaps en snijd ze diagonaal in stukken van 2 cm. Was de limoenen, droog ze af en knijp het sap uit één limoen. Hak de met wasabi gecoate pinda's grof
-
2Verwarm de oven voor op 120 °C.
-
3Snijd de ui in kleine stukjes en bak ze in hete olie tot ze doorschijnend zijn. Voeg de kokosmelk toe en laat het vocht met de helft verdampen op middelhoog vuur zodat de saus indikt. Kook ondertussen de pasta in kokend gezouten water al dente. 2 minuten voor het einde van de bereidingstijd, voeg de sugarsnaps toe aan de pasta en kook alles samen totdat het gaar is. Voeg de bouillon toe aan de saus en breng aan de kook - breng op smaak met sojasaus en limoensap.
-
4Laat de pasta uitlekken en draai het in nestjes met een kleine vork. Plaats de nestjes in de tartelettes (zie hieronder voor de bereiding van de tartelettes). Giet er een beetje saus over en bestrooi met de pinda's. Houd het warm in de oven.
-
5Verwarm ondertussen de margarine in een koekenpan met anti-aanbaklaag tot deze heet is. Bak de coquilles aan beide zijden elk ongeveer 1 minuut, breng op smaak en leg ze bovenop de pastanestjes. Houd het warm in de oven. Sauteer de spinazie in een warme pan op middelhoog vuur, breng op smaak en laat uitlekken. Verdeel de spinazie over de verwarmde borden, rangschik de pastatartelettes met de schelpen er bovenop en eindig met limoenschil. Giet de rest van de saus eroverheen.
-
6De tartelettes van filodeeg maken:
-
7Smelt margarine in een steelpan. Vet de Le Creuset Bakvorm voor 12 muffins in met een dunne laag gesmolten margarine. Bestrijk een vel filodeeg licht met de boter. Snijd in vierkantjes (ongeveer 6 x 6 cm) met een scherp mes. Leg 3-4 vierkantjes op elkaar om een mandje te maken. Druk deze voorzichtig in de bakvorm. Herhaal dit vier keer tot het filodeeg opgebruikt is. Bak 6 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C op het tweede rek vanaf de onderkant van de oven tot het deeg lichtbruin is. Haal de tartelettes voorzichtig uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een koelrek.