- Vlees
Ingrediёnten
- 1 el koolzaadolie
- 500 g lamsbout, in stukken
- 1 grote rode ui, versnipperd
- 2 knoflookteentjes, versnipperd
- 1 kl gemalen komijn
- 1 kl gemalen kaneel
- 1 kl gerookte paprikapoeder
- 1 el ras el hanoutpasta
- 200 g flespompoen, gesneden in blokjes van 3 cm
- 1 kleine bussel koriander
- 500 ml lamsfond
- 1 volle el kandijsuiker
- Zeezout & versgemalen zwarte peper
- 1 el maïzena|150 g gedroogde abrikozen
- Een handvol koriander, gehakt
- Couscous
-
Bereidingswijze
-
1Plaats de tajine op een laag tot middelhoog vuur en warm de olie op. Bak de stukken lam in verschillende keren bruin en reserveer. Voeg indien nodig nog wat olie toe en bak dan zachtjes de uien gedurende 5 à 6 minuten tot ze zacht worden.
-
2Voeg de knoflook toe aan de pan en laat nog enkele minuten bakken alvorens er de komijn, het kaneel en het paprikapoeder bij te strooien. Rooster de kruiden gedurende 2 minuten. Roer regelmatig zodat ze niet aanbranden.
-
3Voeg de ras el hanoutpasta toe gevolgd door de flespompoen en roer door de kruiden. Voeg nu het aangebakken vlees en alle kooksappen toe aan de tajine. Versnipper de koriander en voeg toe aan de tajine.
-
4Giet er de fond bij, roer alles door elkaar en breng aan de kook. Wanneer de bereiding kookt, voeg de bruine suiker en een flinke snuif zout en peper toe. Dek af met het tajinedeksel, zet het vuur lager en laat alles zachtjes sudderen gedurende 2,5 uur. Roer af en toe.
-
5Na 2 uur wanneer het vlees zacht is, schep een tas saus uit de tajine. Roer er de maïzena door tot een gladde pasta en giet terug in de tajine. Roer goed en laat de saus indikken.
-
6Voeg de gedroogde abrikozen toe en dek terug af, laat nog 30 minuten sudderen.
-
7Wanneer de tajine klaar is, neem ze van het vuur en bestrooi met de grof gesneden koriander. Serveer er couscous bij.