Frisse salade van geroosterde Romeinse sla en avocado, met dressing van zure room

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
2-4 2-4
Frisse salade van geroosterde Romeinse sla en avocado, met dressing van zure room
Geroosterde Romeinse sla, ook wel bindsla, is de ster van deze frisse, crunchy salade. Besprenkel met de dressing van zure room en top af met gebakken chorizo voor een kruidige, licht-pittige touch.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Olijfolie
  • 4 avocado's gehalveerd zonder schil
  • 4 kroppen Romeinse sla of bindsla, gehalveerd
  • 30 ml zure room
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • Zout en zwarte peper
  • Knapperige croutons en gebakken chorizo om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm een Le Creuset 32 cm Tradition Rechthoekige Grill met een scheutje olijflolie op een middelhoog vuur. Besrprenkel de avocado's en de sla met olijfolie en grill deze in porties, enkel aan de gesneden zijde tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
  • 2
    Doe de zure room in een kom en klop het citroensap, de zeste en de kruiden erdoorheen. Maak de dressing vloeibaarder met een scheutje koud water.
  • 3
    Leg de Romeinse sla en avocado's in Le Creuset Diepe Borden en besprenkel met de dressing. Serveer onmiddellijk met knapperige croutons en optioneel de gebakken kruidige chorizo.