- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 750 g garnalen, gepeld, schoongemaakt en in hapklare stukjes gesneden
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 kl limoen zest
- ½ kl chilipoeder
- ½ kl gemalen komijn
- ¼ kl zout
- Zwarte peper, versgemalen
- ¼ kl gerookt paprikapoeder
- 1 el verse oregano, fijngehakt
- Naar keuze wat cayennepeper
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- 2 el limoensap
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- 1 rijpe avocado
- 1 teentje knoflook
- 2 el mayonnaise
- 1 el limoensap
- ½ kl zout
- ¼ kl gemalen komijn
- 150 g room of zure room
- 8 kleine tortilla's ter grootte van een taco
- Olie
- Oude Cotijakaas, Parmezaanse kaas of feta
- Naar keuze pikante saus
- Rode kool, fijn geraspt
-
Bereidingswijze
-
1Doe alle ingrediënten voor de garnalen (behalve de ingrediënten van "Voeg later bij") in een kom en roer. Laat 15 tot 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Bereid ondertussen de advocadocrème en de mangosalsa (zie recept hieronder).
-
2Voor de avocadocrème, snij de avocado in twee en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en doe het in een kom. Schil de knoflook en hak hem fijn. Pureer de avocado, de knoflook, de mayonaise, het limoensap en het zout in een blender of prak met een vork. Roer er de room of zure room door.
-
3Warm een grote pan op halfhoog vuur op, voeg de boter en de olijfolie toe en bak de garnalen gedurende enkele minuten aan elke kant tot ze zacht maar gaar zijn.
-
4Sprenkel het limoensap erover en bestrooi met koriander.
-
5Om de tortilla's op te warmen, bestrijk ze met wat olie en bak ze gedurende een halve minuut aan elke zijde in een pan op halfhoog vuur. Leg ze over een deegrol en vorm ze tot een taco. Je plaatst de taco's best naast elkaar om ze te vullen zodat ze niet omvallen. Vul ze om de beurt met de koriander- en limoengarnalen, de mangosalsa, geraspte rode kool en kaas. Serveer de avocadocrème apart.