- Groenten
Ingrediёnten
- 5 el olijfolie
- ½ el boter
- 200 g bulgur
- 200 ml warme groentebouillon
- 250 g babyspinazie
- ½ kleine komkommer
- 200 g kerstomaten
- Enkele takjes verse munt, fijngehakt
- 2 el citroensap
-
Bereidingswijze
-
1Warm in een steelpan twee eetlepels olie op met de boter. Bak de bulgur gedurende 1 minuut, voeg 200 ml groentebouillon toe met wat zout en breng aan de kook. Haal van het vuur, dek af en laat gedurende 20 minuten opzwellen.
-
2Was de babyspinazie, zwier hem droog en hak in grove stukken. Was, schil en snij de komkommer in hele kleine blokjes. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snij in kwartjes. Meng de groenten met de bulgur in een grote kom, breng op smaak met het citroensap en de resterende olijfolie.