Tabouleh met spinazie

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Tabouleh met spinazie
Tabouleh is een heerlijk bijgerecht dat gevuld kan worden met uw favoriete groenten. Dit recept voor tablouleh is met komkommer, tomaten en spinazie voor een licht en vers gerecht. Ideaal om te serveren bij de Kofta's met lam en courgette.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 5 el olijfolie
  • ½ el boter
  • 200 g bulgur
  • 200 ml warme groentebouillon
  • 250 g babyspinazie
  • ½ kleine komkommer
  • 200 g kerstomaten
  • Enkele takjes verse munt, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • Bereidingswijze

  • 1
    Warm in een steelpan twee eetlepels olie op met de boter. Bak de bulgur gedurende 1 minuut, voeg 200 ml groentebouillon toe met wat zout en breng aan de kook. Haal van het vuur, dek af en laat gedurende 20 minuten opzwellen.
  • 2
    Was de babyspinazie, zwier hem droog en hak in grove stukken. Was, schil en snij de komkommer in hele kleine blokjes. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snij in kwartjes. Meng de groenten met de bulgur in een grote kom, breng op smaak met het citroensap en de resterende olijfolie.